Sport

Košarka, A-1 Liga za prvaka, finalna serija

Aco: Vrhunsku sezonu zaključiti trofejom

Aco: Vrhunsku sezonu zaključiti trofejom

Aco napise o odlasku Brewera nakon završetka sezone smatra "podapinjanjem noge"

U utorak u 18.00 sati na rasporedu je prva utakmica finalne serije Prvenstva Hrvatske, u kojoj košarkaški Zadra dočekuju momčad Splita. Po prvi puta od početka igranja Hrvatske košarkaške lige u finalnoj seriji nećemo gledati momčad Cibone.

Sve je spremno za početak finala. Odlična vijest za popularizaciju hrvatske košarke je ta da po prvi put u finalnoj seriji gledamo dalmatinski derbi između Zadra i Splita, dvije momčadi koje su kroz cijelu sezonu i dokazale status dvije najbolje hrvatske ekipe ove godine.

Uoči finale serije, novinar Novog radija, Valentino Matešić, razgovarao je sa trenerom Zadra, Aleksandrom Petrovićem.

Trener Zadra smatra ovu sezonu jednu od najuspješnijih u posljednjih nekoliko godina te ističe podatak od 70 posto pobjeda, koliko je momčad Zadra ostvarila ove sezone od ukupnog broja igranih utakmica. Dodaje da takvu uspješnu sezonu treba zaključiti trofejom.

Što se tiče utakmice sa Splitom, Petrović govori kako će sutrašnja utakmica usmjeriti finalnu seriju. Smatra da put do pobjede treba tražiti u zaustavljanju glavnih igrača Splita, ne dozvoljavajući im da uđu u pozitivnu seriju.

Dao je i nekoliko komentara na tekst koji se pojavio u zadarskim medijima o odlasku Brewera nakon završetka tekuće sezone, ističući kako je to "podapinjanje noge" te vjeruje kako takvo što neće ostaviti traga na igru momčadi.

Nada se velikoj podršci Tornada u svim utakmicama finalne serije. Poslušajte razgovor Valentina Matešića i trenera Zadra, Aleksandra Petrovića:


Reci što misliš!