Sport

Košarka, A-1 Liga za prvaka

Jere Macura: "Jedinica je gotovo sigurna"

Jere Macura:

Krilni centar Zadra Jere Macura značajno je podignuo svoje statističke podatke u Ligi za prvaka

Fenomenalni Rok Stipčević ostvario je raritetnih pothvat. Triple-double učinak rijedak je i u NBA ligi, a kamoli u Europi, javlja Zadarsport.com .

Iako se preciznija statistika u hrvatskoj ligi vodi tek zadnjih godina, Rok je zasigurno jedan od rijetkih koji se može pohvaliti takvim učinkom na hrvatskim parketima. Zabilježio je triple-double učinak postigavši 14 poena (šut 2/5 za dva, 1/7 za tri, 7/7 sl. bacanja) uz 11 obrambenih skokova, 10 asistencija, dvije osvojene lopte, jednu izgubljenu, tri napravljena i pet pretrpljenih faulova za ukupnu valorizaciju 29.

"Pobijedili smo kao što se očekivalo. No to je trebalo odraditi, uzeti ta dva boda i sada idemo dalje prema prvom mjestu. Iako znamo da je Split izgubio od Zagreba, ali mi se ne bavimo time. U subotu idemo na pobjedu protiv njih i mi želimo svima dati do znanja da idemo po titulu i da smo najjača momčad u Hrvatskoj. Osobni učinak? Svakako da sam zadovoljan, to je jako teško postići, pogotovo u Hrvatskoj ligi jer se drukčije bilježe asistencije nego u NBA-u. Međutim, ekipa je pobjedila i to je najvažnije. Momčad je uvijek na prvom mjestu", smatra Rok.

Split je ranjen, ali Rok misli da to ne mora ništa značiti:

"Istina, ranjeni su, ali to ne mora ništa značiti jer ih ovaj poraz može mobilizirati. Znamo da im je Garnett ozlijeđen i to bi mogao biti veliki hendikep za njih. On je u zadnjim utakmicama išao preko 30 poena i od njega se to očekuje svaku večer. On će im jako puno nedostajati, ali mi ćemo ući u utakmicu maksimalno koncentrirano i agresivno. Ako želimo pobijediti, trebamo je tražiti kroz obranu, a ne kroz napad. Iz dobre obrane proizlaze laki koševi i u napadu čak možeš promašiti ako igraš dobru obranu."

Aco je uspio odmoriti nositelje igre:

"Brewer je malo igrao, Juby je ostao u Zadru, a Gečevskom je ovo bilo potrebno jer igra cijelu sezonu. Iscrpljen je i potreban mu je odmor. To su bitne stvari za cijelu momčad, jer će naši iscrpljeni igrači ući svježi u završnicu sezone, u posljednjih 20-tak dana ovog Prvenstva."

Krilni centar Zadra Jere Macura značajno je podignuo svoje statističke podatke u Ligi za prvaka. Za skromnih 17 minuta po susretu borbeni Splićanin postiže 7.2 poena uz 4.3 skoka po utakmici. Protiv Svjetlosti bio je jedan od najzapaženijih Zadrana sa 17 poena (šut 7/8) i tri skoka (val. 20) za 23 minute na parketu. Zadovoljan je ovom pobjedom:

"Čudna utakmica s obzirom da je Svjetlost jako oslabljena, pogotovo na centarskim pozicijama. Igrali su s pet malih igrača i bilo nam je malo čudno na početku, ali smo se brzo prilagodili i lagano pobijedili. Zadovoljan sam osobnim učinkom i igrom, iako uvijek može bolje. Svjetlost je bila hendikepirana ozljedama visokih igrača što smo mi znalački iskoristili."

"Protiv Splita idemo na pobjedu i jako smo motivirani. Split je izgubio od Zagreba, ali to nama ništa ne mijenja. Nastojat ćemo pobijediti u dvije preostale utakmice i sumnjam da će biti nekih većih iznenađenja. Startna "jedinica" je gotovo sigurna, ali igrat ćemo bez kalkulacija i nastaviti pobjeđivati", zaključio je Macura.

 



Reci što misliš!