Sport

Košarka, NCAA

NCAA: Po prvi put u povijesti svi nositelji na Final Fouru

NCAA: Po prvi put u povijesti svi nositelji na Final Fouru

Svi nositelji osim Kansasa bez većih su problema izborili svoj nastup na završnom turniru

Po prvi put u povijesti NCAA natjecanja na Final Fouru bit će svi prvi nositelji regija. Nakon North Caroline i UCLA, Final Four su izborili i Memphis te Kansas i sljedeću subotu u San Antoniju očekuju nas uzbudljive utakmice Bruinsa i Tigersa, odnosno Jayhawksa i Tar Heelsa.

Memphis, prvi nositelj regije Jug, bez većih je problem svladao momčad Texasa rezultatom 85-67, dok je Kansas puno teže pobjedio Davidsona rezultatom 59-57. Dan prije momčad North Caroline, koja je ujedino i prvi nositelj NCAA prvenstva u cijeloj državi, u finalu regije Istok pobjedila je sveučilište Louisville rezultatom 83-73, dok je UCLA bila bolj od Xaviera rezultatom 76-57.

Svi nositelji osim Kansasa bez većih su problema izborili svoj nastup na završnom turniru. Jedino iznenađenje skoro je priuštilo sveučilište Davidson, koje je protiv Kansasa vodilo skoro cijelu utakmicu te se skoro plasiralo na Final Four. Međuti, zbog nespretnosti u završnici, minimalna pobjeda ipak je pripala Kansasu.

Sveučilišni Final Four, koji se održava slijedećeg vikenda u San Antoniu, jedno je od najvećih i najpraćenijih sportskih događaja u Americi. Prošle godine u finalu NCAA turnira igrale su momčadi sveučilišta Ohio State i Floride. Florida je pobjedila rezultatom 84-75, osvojivši svoj drugi naslov u nizu.

U ovogodišnjem polufinalu, koje se igra 5. travnja, igrat će North Carolina protiv Kansasa te UCLA protiv Memphisa. Pobjednici polufinalnih susreta igrat će finalnu utakmicu 7. travnja.

Rezultati regionalnih finala:

Srednji Zapad:
Kansas - Davidson 59-57

Jug:
Memphis - Texas 85-67

Istok:
North Carolina - Louisville 83:73

Zapad:
UCLA - Xavier 76:57

Polufinale:

North Carolina - Kansas

UCLA - Memphis

 


Reci što misliš!