Sport

Košarka, NLB liga

Zadar protiv Hemofarma u polufinalu NLB lige

Zadar protiv Hemofarma u polufinalu NLB lige

Hemofarm je u regularnom dijelu NLB lige završio kao treći, što znači da je svakako momčad koju teba respektirati

Sinoćnjom pobjedom protiv FMP-a momčad Zadra se plasirala na završni turnir regionalne NLB lige, na kojem će se u polufinalnoj utakmici susresti sa momčadi Hemofarma. Prvi od nekoliko ciljeva u ovoj sezoni je ostvaren.

Zadar je sinoć odigrao tešku utakmicu. Kao i prve dvije i sinoćnja se utakmica igrala "na nož". Kod zadarske momčadi vidljiva je iscrpljenost i umor, koji su posljedica teškoga ritma utakmica koje je Zadar imao u posljednje vrijeme.

Međutim, bez obzira na sve to, sinoćnja prezentacija Zadra bila je ispod nivoa kakvog smo znali gledati u Jazinama ove sezone. Slab protok lopte u napadu, puno soliranja sa strane nekih igrača doveli su momčad Zadra u situaciju da izvlači već skoro dobivenu utakmicu.

Zadar je tijekom druge četvrtine u nekoliko navrata imao po 10 koševa razlike i napad za povećanje vodstva, međutim, nije to znao iskoristiti, što mu se vratilo tijekom treće dionice utakmice kad je FMP pogodio čak osam trica i preokrenuo rezultat. Umjesto da se ode na 20 koševa razlike, Zadrani su se doveli u situaciju da pobjedu odlučuju u posljednjim sekundama utakmice..

Veliki problem u igri Zadra je protok lopte. Zadrovi napadi sinoć uglavnom su trajali preko 15 sekundi, a nerijetko se događalo i da bi se situacije rješavale u zadnjim sekundama napada. U nekim trenucima bilo je očito kako se igra "na silu", što su prepoznali i gledatelji bučnim negodovanjem s tribina.

Problem je i to što Zadar jako teško dolazi do "laganih" koševa u napadu. Brewer kao razigravač ne bi smio držati loptu kod sebe toliko koliko je drži. Razigravači trebaju razigravati ne samo sebe, već i druge igrače na parketu. To je prvi problem koji trener Petrović treba rješiti u igri Zadra.

Nevjerojatno je kako su si Zadrani mogli dozvoliti osam primljenih trica u jednoj četvrtini. To se ne smije događati, pogotovo se ne bi smjelo događati da su od osam, šest šuteva bili otvoreni, odnosno nesmetani. Malo iskusnija i igrački jača momčad od FMP-a to bi sigurno kaznila na jako bolniji način nego što je to sinoć FMP napravio.

Ali greške postoje da se ispravljaju i ne sumnjajmo da će igra Zadra iz dana u dan napredovati. U igri zadarske momčadi očit je nedostatak važnoga igrača kakav je Stallworth te bez obzira na utakmice koje su odigrali Barać i Stipčević nosivši Zadar, jedan u prvoj, a drugi u drugoj četvrtfinalnoj utakmici, za zamjeniti igrača kakav je Stallworth treba biti konstantan, što ni Barać ni Stipčević ove sezone nemaju.

Sada u NLB ligi slijedi sraz s ekipom Hemofarma, koja je kao i Zadar, iz tri utakmice prošla Budućnost. Zadar ove sezone ima stopostotni učinak protiv Hemofarma. U prvoj utakmici, koja se igrala u Jazinama, Zadar je bio bolji rezultatom 78-65. Druga utakmica igrala se prije dva tjedna u Vršcu. Zadar je tada, u izravnoj borbi za drugu poziciju, bio bolji rezultatom 83-74.

Hemofarm je u regularnom dijelu NLB lige završio kao treći, što znači da je svakako momčad koju teba respektirati. U ULEB kupu dogurao je daleko koliko i Zadar. Bez obzira na to što je Zadar ove sezone dva puta pobjedio momčad Hemofarma, u polufinalu mu neće biti niti malo lagano.

Polufinalni turnir održati će se između 25. i 27. travnja, međutim grad domaćin još nije određen. Nadamo se da utakmica s FMP-om nije posljednji nastup Zadra u NLB ligi u legendarnim Jazinama.


Reci što misliš!