Sport

NLB liga

Danas druge utakmice četvrtfinala NLB lige

Danas druge utakmice četvrtfinala NLB lige

Večeras prvi otvaraju FMP i Zadar u 18.00 sati u Dvorani FMP u Železniku

Danas se igraju tri druge utakmice četvrtfinala regionalne NLB lige. Nakon što su u prvima svi domaćini izborili pobjede i vodstvo u četvrtfinalnoj seriji, danas se "loptica prebacuje" na one slabije plasirane da izbore treću utakmicu u kojoj je sve moguće.

Večeras prvi otvaraju FMP i Zadar u 18.00 sati u Dvorani FMP u Železniku. FMP je nesretno izgubio utakmicu u Jazinama. Imali su gotovo dobivenu utakmicu nakon 40 minuta, ali je te večeri čudesni Pankracije Barać, tricom u posljednjoj sekundi, odveo utakmicu u produžetke u kojima je više sreće, ali i znanja imala ipak u ovom trenutku puno iskusnija momčad Zadra.

Mlada momčad FMP-a danas ima priliku izboriti treću utakmicu te na taj način tražiti put do završnog turnira, što nije nemoguće s obzirom da su ove sezone već jednom izašli iz jazina uzdignute glave, a drugi put su nesretno izgubili svojom greškom.

S početkom u 20.00 sati igraju se dvije utakmice, one između Cibone i Partizana u Ciboninom tornju te Budućnosti i Hemofarma u dvorani Morača u Podgorici.

Partizan je u prvoj utakmici bez previše problema pobjedio momčad Cibone, koja ove sezone nikako da pronađe svoj ritam. Današnja utakmica u Zagrebu neće biti lagana niti za jednu od ove dvije momčadi.

Cibona još ove sezone nije uspjela pobjediti Partizana, ali beogradska momčad je, s obzirom na raspored koji trenutno ima, sigurno "potrošenija" od Cibone, što trenutno ipak domaćina u ovoj utakmici dovodi u malu prednost.

U trećoj utakmici večeras, podgorička Budućnost dočekuje momčad Hemofarma. Hemofarm je lagano slavio u prvoj četvrtfinalnoj utakmici, ali u regularnom dijelu NLB lige Budućnost je pobjedila na domaćem parketu.

Obje momčadi u jednakoj su situaciji što se tiče rasporeda utakmica, s tim da je Hemofarm ipak u malo boljoj formi. Ali bez obzira na sve to, ipak je lagana prednost na strani domaće momčadi koja će sigurno pod svaku cijenu željeti izboriti treću utakmicu.

Zadnja, četvrta utakmica četvrtfinala igra se tek u subotu, kada ćemo već znati tri polufinalista, a to je susret između Olimpije i Zvezde. Zvezda je slavila u prvoj utakmici rezultatom 93:87.

Raspored i rezultati prvih susreta:

Cibona - Partizan 20.00 sati (80-90) 0-1

FMP - Zadar 18.00 sati (91-95) 0-1

Budućnost - Hemofarm 20.00 sati (71-87) 0-1

Olimpija - Zvezda subota, 20.00 sati (87:93) 0-1
 


Reci što misliš!