Sport

NLB liga

Zadrani dočekuju mladu momčad FMP-a

Zadrani dočekuju mladu momčad FMP-a

FMP je pobjedio u zadnjih sedam od odigranih osam utakmica u NLB ligi

Danas je na rasporedu prva utakmica četvrtfinala regionalne NLB lige Zadra sa beogradskim FMP-om. Zadrani nakon poraza od Zvezde u Jazinama dočekuju FMP, momčad koja je prekinula ovogodišnji Zadrov niz nepobjedivosti u NLB ligi od 14 pobjeda za redom.

Zadar je definitivno u padu forme. Ako brojimo pobjede i poraze naše momčadi, baš nakon ovoga poraza protiv FMP-a, vidjeti ćemo da je Zadar od posljednjih 6 utakmica regionalne lige čak 5 izgubio, od čega dvije na domaćem parketu.

Zadrani igraju bez Stallwortha, koji je nakon neopreznog doskoka poslije jendog zakucavanja protiv Zvezde istegnuo skočni zglob te će biti van terena oko tri tjedna. Stallworth je važna karika u igri Zadra i sigurno je da će njegovih 12.4 koša, koliko prosječno po utakmici zabija, biti vrlo teško nadoknaditi.

Njegova minutaža sad će pripasti Pankraciju Baraću i Roku Stipčeviću, koji se imaju priliku iskazati i vratiti povjerenje trenera Petrovića koje su uvelike izgubili svojim zadnjim predstavama. Pogotovo Stipčević, koji ove sezone minute dobiva doslovno na "kapaljku".

Za razliku od Zadra, mlada momčad FMP-a može neopterećena doći danas u Jazine. FMP nema što izgubiti porazom u Zadru. To je momčad u stvaranju, koja je ove sezone ostala bez šest igrača. Igrači su prosjeka starosti oko 22 godine te je iskustvo, koje je u ovakvim utakmicama najbitnije, ipak na strani momčadi Zadra.

Momčad FMP-a predvode mladi centarski par, Zoran Erceg sa 14.9 i Dragan Labović sa 11.9 koševa po utakmici. Pridružuje im se najstariji igrač momčadi, 28-godišnji Bojan Krstović sa 13.1 koševa po utakmici.

Za razliku od Zadra, FMP je pobjedio u zadnjih sedam od odigranih osam utakmica u NLB ligi, od kojih možemo izdvojiti pobjede nad Zadrom i Zvezdom u gostima te Cibonom, Hemofarmom i Olimpijom na domaćem terenu.

U uzlaznoj su putanji, odnosno u rastu forme i samim time ih se ne smije olako shvatiti. Zadnji poraz su doživjeli u predzadnjem, 25. kolu NLB lige, kad su u gostima poraženi od momčadi Budućnosti rezultatom 90:85.

Slobodan Klipa, trener košarkaša FMP-a za emisiju Treće poluvrijeme Novog radija, najavljuje večerašnju utakmicu:

Utakmica Zadra i FMP-a na rasporedu je danas, s početkom u 19 sati.


Reci što misliš!