Sport

Košarka, NLB liga

Aco: Ne smijemo ponoviti zadnju utakmicu s FMP-om

Aco: Ne smijemo ponoviti zadnju utakmicu s FMP-om

Zadar u utorak igra prvu utakmicu četvrtfinala regionalne NLB lige sa beogradskim FMP-om


Trener KK Zadar, Aleksandar Aco Petrović na tiskovnoj konferenciji  

Zadar u utorak igra prvu utakmicu četvrtfinala regionalne NLB lige sa beogradskim FMP-om. Nakon poraza od Zvezde u Jazinama sutra gostuje momčad koja je i prekinula Zadrov niz od 14 pobjeda za redom u NLB ligi.

Uoči utakmice sa FMP-om jutros je u Jazinama održana tiskovna konferencija koju je vodio trener Zadra, Aleksandar Petrović. Aco je svjestan da je momčad FMP-a jaka te da nije bez šansi u utakmicama sa Zadrom koji je zakinut ozljedom Shammela Stallwortha, bez čije će pomoći Zadrani biti oko tri tjedna.

Zadrani su odradili odličan trening jučer. Trener Petrović naglašava kako momčad nije u formi i da se već na zagrijavanju prije Zvezde moglo viditi da momčad nije psihički ni fizički spremna na utakmicu. Međutim, cilj je sutra samo jedan: odigrati dobru utakmicu te sve frustracije koje je momčad imala u posljednje vrijeme ostaviti iza sebe.

O utakmici sa FMP-om trener Petrović je rekao: "Ne smije nam se dogoditi što nam se dogodilo na prvoj utakmici s njima u Jazinama kada smo u prvoj četvrtini primili 8 od 9 šuteva za tri poena. Ovoga trenutka igrači su bolje upoznati sa momčadi FMP-a te mislim da iznenađenja takvog tipa neće biti. Samo moramo razmisliti kako ćemo energetski pokriti vanjsku liniju kako bi se što manje primjetio nedostatak Stallwortha."

Samim time što Stallworth neće biti spreman za utakmicu, mjesto se otvara dvojici igrača koji do sad nisu imali zapaženiju minutažu, Roku Stipčevići i Pankraciju Baraću:  "Razgovarao sam sa Stipčevićem i sa Baraćem u smislu da se trenutno mora napraviti korak više u njihovoj igri i minutaži. Moraju preuzeti dio odgovornosti koji je do sada imao Stallworth i jednostavno odraditi ovaj tjedan na zadovoljavajući način."

Aco naglašava kako je klub prepoznao tešku situaciju u kojoj se momčad trenutno nalazi: "Kako bi što manje putovali do Beograda klub je iznajmio čarter. Tako da umjesto putujemo oko 8 sati do Beograda bi trebali stići za samo 2 sata što bitno olakšava prijevoz i smanjuje umor igrača."

O taktici za sutrašnju utakmicu Aco govori: "Moramo biti agresivni kako bi "otupili" FMP-ove kvalitete. Imaju sjanu centarsku liniju. Zadnjih par utakmica briljiraju Labović i Erceg.Opasna im je i vanjska linija koja je u Zadru odigrala odličnu utakmicu. Ipak, nećemo dozvoliti toliko iznenađenja koliko je bilo na prvoj utakmici u Zadru."

Prva utakmica u ovakvim sistemima je najbitnija. Zadru sutrašnja pobjeda donosi veliku psihološku i rezultatsku prednost. Nadamo se da će serija loših utakmica Zadra sutra biti prekinuta te da će naša momčad, nošena podrškom Tornada, uspjeti pobjediti opasnu momčad FMP-a.

Utakmica sa FMP-om na rasporedu je utorak s početkom u 19 sati.


Reci što misliš!