Sport

NLB liga

Sjajni Stallworth, debi Prostrana

Sjajni Stallworth, debi Prostrana

Nakon domaće utakmice protiv Strasbourga u ULEB kupu, Zadranima slijede im dva izuzetno teška gostovanja u NLB ligi, direktan okršaj za drugo mjesto na ljestvici sa Crvenom zvezdom u Beogradu, a onda "vječiti derbi" sa Cibonom u Zagrebu.

Košarkaši Zadra su došili do još jedne pobjede u NLB ligi. U Jazinama su u 12. kolu savladali Hemofarm 78:65. Ovom pobjedom se Zadar učvrstio u samom vrhu ljestvice, te se najvjerojatnije izjednačio sa Crvenom zvezdom, koja je uvjerljivo gubila od Heliosa, na drugom mjestu.

Prije utakmice s Hemofarmom je trener Zadra Aco Petrović izjavio kako je Hemofarm "raskrižje sezone" i kako je pobjeda izuzetno bitna za ostanak među četiri najbolje momčadi NLB lige. Veliki problem za Zadar je ozljeda razigravača Roka Stipčevića te je Aco petrović bio u velikoj dilemi kojeg igrača "promovirati" u "beckup" razigravača kako Corey Brewer nebi morao igrati cijelu utakmicu.

Iako je većina očekivala kako će Brewera mijenjati Pankracije Barać, Aco je sve iznenadio kada je u 14. minuti Brewera sjeo na klupu, a u igru uveo mladog Tonija Prostrana, igrača koji ima 16 godina i velika je nada zadarske i hrvatske košarke.

Prostran je na parketu proveo pet minuta i svoju minutažu sasvim solidno odradio. Prostranov debi, jer se ulasci u posljednjim minutama već dobivenih utakmica nebi trebali računati, je jedna od stvari koje su obilježile ovu utakmicu.

Druga stvar koja je obilježila utakmicu između Zadra i Hemofarma je igra Shammella Stallwortha. On je odigrao najbolju utakmicu u dresu Zadra u Jazinama. Do sada je solidno igrao na gostujućim utakmicama, ali u Jazinama bi redovito "blokirao". Protiv Hemofarma je bio najbolji igrač Zadra te je, nadamo se, na najboljem putu da opravda svoj dolazak u Zadra.

Zanimljivo je da je u dresu Hemofarma nastupio igrač koji je trebao doći u Zadar umjesto Stallwortha. Riječ je o Treyu Johnsonu i možda je bolje da je ta "kombinacija" propala jer Johnson na ovoj utakmici nije pokazao ništa naročito, a ni u prethodne tri utakmice, koje je Hemofarm dobio, nije briljirao, dapače.

Nakon utakmice su se pozdravili on i Aco Petrović i malo prokomentirali njegov (ne)dolazak u Zadar.

Sve u svemu, Zadar je ostvario šestu pobjedu za redom u NLB ligi, učvrstio se na ljestvici, a nakon domaće utakmice protiv Strasbourga u ULEB kupu slijede im dva izuzetno teška gostovanja u NLB ligi. Najprije direktan okršaj za drugo mjesto na ljestvici sa Crvenom zvezdom u Beogradu, a onda "vječiti derbi" sa Cibonom u Zagrebu.


Reci što misliš!