Sport

Transferi

Davor Kus potpisao za Unicaju

Davor Kus potpisao za Unicaju

Davor Kus, prošlosezonski kapetan Cibone i najbolji igrač Cibone posljednjih godina i službeno je postao igrač Unicaje.

Nakon što je dogovorio raskid ugovora sa Cibonom, Riječanin je uz odštetu od pola milijuna eura prešao u redove kluba iz Malage potpisavši ugovor na dvije sezone, s mogućnošću produžetka na još jednu.

Predsjednik Unicaje za njihovu službenu stranicu izjavio je: ''Zadovoljni smo dovođenjem ovog hrvatskog igrača koji dolazi zauzeti poziciju playmakera u našoj ekipi i s time kompletira našu momčad za sljedeću sezonu. Kus je polivalentan igrač i sigurno će puno pomoći našoj ekipi.''

Trener Sergio Scariolo, za našeg reprezentativca ima samo riječi hvale: "Kus je talentiran igrač, koji zbog svojih godina može dodatno napredovati u kvaliteti igre, ali već sad ima dosta iskustva na najvišem nivou europske košarke. Može šutirati i ulaziti u prodor, a može igrati na obje bekovske pozicije što će nam dati potrebnu širinu.'' 

Iz zadarske perspektive, odlazak Kusa iz Cibone je pozitivna stvar, radi se o igraču koji je definitivno najzaslužniji za ovogodišnji naslov prvaka Cibone, prisjetimo se, u četvrtoj utakmici u Jazinama iz igre gađao 10-14 i uz pomoć Rozića i odveo Cibonu do pobjede.

Ipak, bit ćemo malo zločesti, pa ćemo zaključiti da je to bila je to jedna od rijetkih Kusovih utakmica u kojoj je više puta šutnuo iz igre nego sa linije slobodnih bacanja.


Reci što misliš!