Sport

Tenis, ATP

ATP Rotterdam: Tsonga zaustavio Čilića u četvrtfinalu

ATP Rotterdam: Tsonga zaustavio Čilića u četvrtfinalu

Francuz Jo-Wilfried Tsonga (ATP-14.) zaustavio je u petak najboljeg hrvatskog tenisača u četvrtfinalu ATP turnira serije 500 u Rotterdamu, pobijedivši ga sa 7-6 (8), 7-6 (5) nakon dva sata dvoboja

Bio je to sedmi Marinov dvoboj protiv Tsonge i tek druga pobjeda Francuza, kojom je uzvratio Čiliću za poraz u 2. kolu ovog turnira prije tri godine. 

Čilić je bliži bio 'breaku' u prvom setu, ali je Tsonga uspio spasiti po jednu 'break-loptu' u trećem, devetom i jedanaestom gemu. U 'tie-breaku' je francuski tenisač poveo sa 5-1 te kod 6-3 stigao do prve set-lopte. No, najbolji hrvatski tenisač nanizao je četiri poena i stigao do set-lopte sa servisom.

Nažalost, nije uspio iskoristiti ni tu, kao ni set-loptu kod 8-7. Odličnim reternom pri vodstvu 9-8 Tsonga je došao do seta prednosti.

Čilić je u drugom setu ostao bez prilike za oduzimanje servisa suparnika, a spasio je jedinu 'break-loptu' koju je Tsonga imao u prvom gemu, pa je odluka ponovno pala u 'tie-breaku'. Uz po jedan 'mini-break' na svakoj strani, Tsonga je kod 6-5 došao do prve meč-lopte. Čilić je kontrolirao izmjenu, ali Francuz se uspio obraniti te je dočekao promašaj hrvatskog tenisača koji mu je donio plasman u polufinale.  

Tsonga će u subotu za mjesto u finalu igrati protiv Čeha Tomaša Berdycha kojeg trenira Goran Ivanišević, a koji je u četvrtfinalu sa 6-3, 6-3 svladao Slovaka Martina Kližana.

ATP Rotterdam - četvrtfinale:

Jo-Wilfried Tsonga (Fra/6) - MARIN ČILIĆ (HRV/1) 7-6 (8), 7-6 (5)

Tomaš Berdych (Češ/4) - Martin Kližan (Slk) 6-3, 6-3


Reci što misliš!