Sport

Stolni tenis

Gaćina nije prošao kvalifikacije u Dohi, Pucar osvojio srebro

Gaćina nije prošao kvalifikacije u Dohi, Pucar osvojio srebro
Screenshot / Youtube

Tomislav Pucar osvojio je srebrnu medalju u kategoriji do 21 godine na vrlo jakom Katar Openu, ITTF turniru Platinum kategorije

Hrvatski mladi stolnotenisač, koji drži 111. mjesto na svijetu, prvo je srijedu ujutro u polufinalu bio bolji od Korejca Cho Seungmina (83. na svijetu) sa 3:2 (10, 8, -8, -3, 6), da bi ga kasnije u finalu porazio Hongkonžanin Lam Siu Hang (189.) sa 3:0 (3, 5, 9).

Pucaru je ovo drugi put da je osvojio srebro na U-21 ITTF turnirima, prvi put je bilo na turniru u Bugarskoj 2015., dok je lani na Zagreb Openu za zlato svladao Poljaka Dyjasa. Doduše, zagrebački i bugarski turniri nisu bili ni probližno jaki kao ovaj u Dohi gdje je ždrijeb bio prepun azijskih igrača.

Ali, to nije kraj puta za našeg stolnotenisača u Dohi jer slijedi seniorski dio turnira gdje je izborio najboljih 32. Velik uspjeh na ovako jakom turniru, uostalom u skupini je iza sebe ostavio Tang Penga, igraa koji drži 20. mjesto na svijetu! Sljedeći suparnik mu je najbolji iranski igrač Noshad Alamiyan (81.).

Ostala dva naša predstavnika, Andrej Gaćina i Frane Kojić, nisu uspjeli proći kvalifikacije. Gaćina (28.) je drugog dana kvalifikacija poražen od Liao Cheng Tinga (107.) iz Kineskog Tajpeha sa 4:2 (9, -6, -8, 2, -12, -12). Kojić je nastupio u parovima zajedno sa Alvarom Roblesom, ali hrvatsko-španjolska kombinacija zaustavljena je u 1. kolu kvalifikacija od Hongonžanina Jiang Tianyija i Lam Siu Hanga sa 3:0 (7, 8, 7).


Reci što misliš!