Sport

Novi prekrasan stadion

Roma konačno dobiva svoj stadion

Roma konačno dobiva svoj stadion
Bartoletti

Talijanski nogometni gigant Roma uskoro će dobiti vlastiti stadion nakon što je gradsko vijeće Rima na čelu s gradonačelnicom Virginiom Raggi u petak kasno navečer dalo suglasnost za izgradnju novoga stadiona

Roma je zahtjev za novim stadionom podnijela još prije pola godine, a nakon puno odgađanja, u petak su konačno dobili "zeleno svjetlo". Roma svoje domaće utakmice igra na Olimpicu, koji "dijeli" s gradskim suparnikom Lazijem i talijanskom reprezentancijom u ragbiju.

"Ovo je velika noć za sve navijače Rome. Već dugo sanjamo svoj stadion, a sada će nam se diviti cijeli svijet", kazao je predsjednik Rome Amerikanac James Pallotta.

Roma će staion graditi u Tor di Vallea, predgrađu Rima poznatome po zelenilu zbog čega su se pobunili mnogi ekolozi i političari.

Iz Rome su priopćili da će prilikom gradnje stadiona poštivati sve ekološke norme, poslovni dio objekta bit će sveden na minimum, a obećali su izgraditi nasip koji bi od poplava štitio tamošnje naselje Decima i liniju podzemne željeznice do stadiona.


Reci što misliš!