Sport

košarka, aba liga

Ivan Marinković: Sreća nam je u najvažnijoj utakmici vratila debeli dug iz ove sezone

Ivan Marinković: Sreća nam je u najvažnijoj utakmici vratila debeli dug iz ove sezone
Dino Stanin/PIXSELL

Košarkaši Zadra upisali su sinoć u Krešinom domu u infarktnoj završnici izuzetno vrijednu pobjedu nad Cibonom s rezultatom 85-84 koja im dva kola pred kraj regularnog dijela ABA lige možda znači i osiguran ostanak.

Apsolutni heroj pobjede Zadra bio je Maj Kovačević ubačajem iz sa zvukom sirene.

Nakon utakmice akteri utakmice su naravno bili dvojakog raspoloženja.

ABA liga, 24 kolo: KK Zadar - KK Cibona 85-84 ABA liga, 24 kolo: KK Zadar - KK Cibona 85-84

- Čestitam svojim igračima koji su uspjeli izvući ovu, vrlo važnu utakmicu. Bilo je ovo pravo malo čudo kad uzmemo u obzir da smo ostali bez dva organizatora igre, koje smo zbog ozljeda izgubili još u prvom poluvremenu. Pokušali smo bez Vladovića i Bašića igrati na što jednostavniji način, bez previše pick&rolla i nedostatak tih igrača, kao i Mazalina, nadoknaditi koševima iz reketa.

Ravnotežu smo uspostavili kroz napadački skok koji je u konačnici možda i presudio. Radili smo dosta tehničkih grešaka, ali to valja i razumjeti, jer igrači koji nisu tipovi igrača koji igraju na lopti su sada morali preuzeti tu ulogu. Možda nam se na trenutke i malo poljuljalo povjerenje, ali pokazali smo hrabrost i uspjeli smo se izvući. Čestitam i Ciboni koja je odigrala pravu utakmicu, maksimalno borbeno i sportski do kraja, iako im ova utakmica nije puno rezultatski značila, rekao je Aramis Naglić, trener Zadra.

- Nakon što smo zaista mnogo utakmica izgubili u zadnjim sekundama, bilo je vrijeme da nam se u jednoj utakmici ta sreća i vrati. A ispalo je da nam se vratilo u najvažnijoj utakmici. U trenutku kada smo ostali bez tri važna igrača, bilo se teško suprotstaviti momčadi kao što je Cibona. Ali pokazali smo karakter i zaslužili smo sreću koja nas je pomazila na kraju utakmice. Hvala našoj publici na velikoj potpori koju smo imali, pogotovo u završnici dvoboja, zadovoljan je bio Ivan Marinković.

Mulaomerović i Šakić: Odlučio je Zadrov napadački skok

- Čestitam Zadru i kolegi Nagliću na zasluženoj pobjedi. Odigrali su hrabro u završnici, a nije im bilo lako nakon što su ostali bez Vladovića, Bašića i Mazalina. Utakmica je bila prava, a na kraju je sreća otišla na stranu Zadra. Lopta se odbila sretno i spretno u ruke Kovačevića koji je zabio. Mi smo previše poena primili ispod koša, čak 47 su nam zabili Barać i Marinković, a Zadar je imao i 14 ofenzivnih skokova, a jedan od tih bio je i onaj koji im je donio šut za pobjedu, rekao je Damir Mulaomerović, trener Cibone.

- Čestitam Zadru na pobjedi, stvarno je bila dobra utakmica. Krenuli smo dobro, pa smo upali u jednu crnu rupu koja je Zadar vratila u igru. Odlučila je jedna lopta, koja je otišla na stranu Zadra. Imali su čak 14 napadačkih skokova i to je možda bilo i ključno da ostanu do kraja u igri, kazao je Željko Šakić, igrač Cibone.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Reci što misliš!