Sport

HNK Hajduk

Kos: Protivimo se svim oblicima nasilja na stadionu i izvan njega

Kos: Protivimo se svim oblicima nasilja na stadionu i izvan njega
Miranda Cikotic/PIXSELL

Predsjednik Uprave Hajduka Ivan Kos u ponedjeljak je, povodom huliganskih izgreda na subotnjoj utakmici Hajduka i Rijeke (1-1), izjavio kako se protivi svim oblicima nasilja, rekavši kako su se na Poljudu dogodile stvari za osudu

"Hajduk je narodni klub, a kao takav pozvani smo, više nego uprave ijednog drugog sportskog kolektiva, voditi ga na temeljima ispravnosti, poštenja, profesionalnosti i demokracije. Stoga moramo poslati jasnu poruku da se protivimo svim oblicima nasilja na stadionu i izvan njega, totalitarističkim i šovinističkim uzvicima, prekidanju utakmica i ugrožavanju sigurnosti bacanjem bengalki ili ulaskom na teren, a svemu tome smo svjedočili na subotnjem Jadranskom derbiju", istaknuo je Kos u izjavi na službenoj Hajdukovoj internetskoj stranici.

Naglasio je kako za Hajduk navijaju i za njega žive navijači svih dobnih skupina, vjeroispovijesti, nacionalnosti i boja kože, različitih političkih uvjerenja i stupnja obrazovanja. "Uvjereni smo da ne postoji klub u Hrvatskoj, a ni mnogo šire, koji na ispravnim vrijednostima okuplja toliko različitih ljudi," poručio je Kos.

On podsjeća kako je Hajduk dosljedan u upozoravanju na nepravilnosti u hrvatskom nogometu i borbi za promjene koje su na korist svih, iako  je  sa svojim navijačima jako često sam. Tako ni sada klub neće zatvarati oči i uši pred činjenicom da su se na Poljudu dogodile stvari za osudu, napomenuo je Kos.

"Bilo kakvo iskazivanje mržnje ili nesnošljivosti prema različitosti je potpuno neprihvatljivo i izravni je napad na naš klub. Svaka ugroza sigurnosti na stadionu prema bilo kome - gledateljima, gostujućim igračima i delegacijama, sucima ili djelatnicima drugih službi - protivna je Hajdukovim interesima. Frustracije zbog nepravilnosti u hrvatskom nogometu ne smiju postati opravdanje za kršenje zakona i nasilje", istaknuo je Kos.

Po njegovim riječima, borba za čisti nogomet traje predugo i nekada izgleda kao da se apelima, prosvjedima, pa čak i zakonskim rješenjima, ništa ne mijenja.

"Nećemo odustati od borbe isključivo zakonom dopuštenim sredstvima i na to pozivamo sve koji nogometu žele dobro. Cesta kojom idemo je duga, ali je jedina ispravna i jedina koja vodi do cilja. Biti ispravan pod bilo koju cijenu je naš jedini put. I zbog toga Hajduk živi vječno", poručio je Kos.


Reci što misliš!