Sport

Boks

Zadarski boksači s reprezentacijom otputovali na EP U22 u Rumunjsku

Zadarski boksači s reprezentacijom otputovali na EP U22 u Rumunjsku
Borna Filic/PIXSELL

Hrvatska seniorska boksačka reprezentacija do 22 godine, stigla je nakon dugog i napornog puta u rumunjsku Brailu, gdje će se do 22. ožujka održavati Europsko prvenstvo

Čak sedam boksača, tri trenera i sudac u sastavu su koji će na ovom prvom u povijesti prvenstvu do 22 godine, pokušati stići do medalje.

Najiskusniji, svakako su bivši viceprvaci svijeta Luka Plantić (75 kg) i Toni Filipi (91 kg), ali se puno očekuje i od ostatka družine, Ivana Prskala (56 kg), Martina Gulana (60 kg), Erika Pijetraja (64 kg), Mihaela Jugovića (69 kg) i Zvonimira Rebolja 81 kg.

Dirigentsku palicu u Rumunjskoj držat će izbornik Leonard pijetraj, kojem će pomagati treneri reprezentacije Edi Milošević i Tomo Kadić. Uz njih u Braili je još sudac Zvonko Maloseja, a isto tko Hrvatska ima predstavnika u visokom tehničkom osoblju Glavnog tajnika Marka Marovića koji će na ovom Europskom prvenstvu vršiti dužnost zamjenika Supervizora.

Rumunjska je Lijepoj našoj oduvijek bila u dobrom sjećanju. Tamo je 2014. na Europskom seniorskom prvenstvu za žene Anamarija Maršić osvojila brončanu medalju. Vjerujemo kako će i ova mlada reprezentacija sa kvalitetnim stručnim vodstvom doći do uspjeha. Neće imati lagan posao, jer je u Brailu stiglo 196 boksača iz 31 europske zemlje.


Reci što misliš!