Sport

Engleska nogometna reprezentacija

Southgate: Engleska može biti najbolja na svijetu, ali moramo se riješiti otočkog mentaliteta

Southgate: Engleska može biti najbolja na svijetu, ali moramo se riješiti otočkog mentaliteta
Andrew Matthews/Press Association/PIXSELL

Izbornik Gareth Southgate izjavio je da bi engleska nogometna reprezentacija mogla biti najbolja na svijetu, ali da se moraju riješiti otočkog mentaliteta, objavili su u srijedu britanski mediji

"U svim drugim sportovima imamo puno uspjeha, a mislim da i u nogometu imamo preduvjete da budemo najbolji na svijetu, ali moramo se riješiti otočkog mentaliteta", kazao je Southgate.

Iako se neke stvari mijenjaju, Southgate poziva na bolju suradnju Engleskog nogometnog saveza i Premier lige.

"Neke stvari su krenule na bolje, nogometne akademije su doživjele reformu, poboljšao se i rad sa trenerima, ali u nekim stvarima moramo učiti od drugih. Mora postojati bolja povezanost između Engleskog saveza i Premier lige, kao što postoji u Njemačkoj između tamošnjeg saveza i Bundeslige. Zbog toga u Njemačkoj mladi igrači imaju veliku minutažu u klubovima. Prošlog ljeta Nijemci su odgodili početak Bundeslige zbog nastupa svoje olimpijske selekcije u Riju, a za tu selekciju igraju samo mladi igrači. Mi čak i ne možemo imati olimpijsku reprezentaciju, osim ako nismo domaćini olimpijskijh igara", napomenuo je Southgate.


Reci što misliš!