Sport

Tenis, ATP

ATP Miami: Juan Martin Del Potro nemoćan protiv Federera

ATP Miami: Juan Martin Del Potro nemoćan protiv Federera

Roger Federer proživljava drugu mladost, Švicarac igra u fenomenalnoj formi, što je potvrdio i u današnjem meču dana protiv Juana Martina del Potra

Niti žilavi Argentinac, koji je na svojoj strani imao atmosferu na tribinama kao iz Davis kupa, nije ga uspio ozbiljnije ugroziti, nakon sat i 22 minute igre Federer je rutinski prošao u osminu finala turnira u Miamiju.

Trebao je to biti ipak malo neizvjesniji meč, ali Federer to nije dopustio. Pravi je užitak bio gledati njegove bekhend reterne na Del Potrov servis, kad god je trebalo Federer je pogađao.

Argentinac je uz puno muke zadržao prvi servis u prvom setu, ponovno je opasno napadao Federer pri vodstvu 3:2, ali Del Potro spašava sve break-lopte. Na 4:3 Del Potro popušta pod Federerovim pritiskom i Švicarac servira za prvi set. Bila je to ujedno igra u kojoj je najbliže iznenađenju bio argentinski tenisač, ali kada treba Federer je najjači, spašava četiri break-lopte i prvom set-loptom dolazi do 6:3 i 1-0 u setovima.

Izdržao je Argentinac u drugom setu do 2:2, a onda mu Federer relativno lagano uzima servis. Stigao je na korak do povratka u set Del Potro u osmoj igri, no Federer spašava break-loptu. U odlučujućoj igri Švicarac nije dopustio Del Potra ni blizu, s glatkih 40:0 dolazi do meč-lopte, koristi prvu i prolazi u osminu finala.

U 21. međusobnom ogledu Federer je došao do 16. pobjede protiv Del Potra, u osmini finala čeka ga Roberto Bautista-Agut, pet puta je Španjolac izlazio na megdan bivšem broju 1 i niti jednom nije slavio. Kako Federer igra teško je očekivati da će za Španjolca šesta biti sreća.

ATP Miami, treće kolo:

Roger Federer (ŠVI, 4) - Juan Martin del Potro (ARG, 29) 6:3, 6:4


Reci što misliš!