Sport

Košarka, NBA Liga

Pacersi i u drugoj utakmici namučili LeBrona i društvo

Pacersi i u drugoj utakmici namučili LeBrona i društvo
Frank Gunn/Press Association/PIXSELL

Cleveland Cavaliersi i San Antonio Spursi došli su do drugih pobjeda u serijama protiv Indiana Pacersa odnosno Memphis Grizzliesa. Obje su momčadi umalo prokockale velike prednosti, trener Grizzliesa imao je prigovora na suđenje

Aktualni NBA prvaci, Cleveland Cavaliersi, lakše su nego u prvoj utakmici došli do domaće pobjede protiv Indiana Pacersa, što naravno ne znači da si nisu zakomplicirali život ponovno. Jedina prednost za Cavse je što ovog puta Pacersi nisu imali šut za pobjedu, završilo je 117:111.

Imali su domaći košarkaši 18 koševa prednosti u posljednjoj dionici igre, da bi Pacersi stigli na samo četiri koša razlike u završnici susreta. Cavsi su ipak izdržali, na liniji slobodnih bacanja riješili pitanje pobjednika i poveli u seriji s 2-0.

"Blizu smo onomu što znamo da možemo postati. Shvatit ćemo kako doći tamo. Radije bih imao 18 koševa prednosti pa ih umalo prokockao nego uopće ne imao vodstvo", rekao je LeBron James nakon pobjede Cavsa, a njegove riječi prenosi Sportnet.

Najbolji je kod prvaka bio Kyrie Irving s 37 koševa, odličan je bio i Kevin Love s 27 poena i 11 skokova, LeBron James dodao je 25 koševa, deset skokova, sedam asistencija, četiri ukradene lopte, četiri blokade, ali i osam od 19 izgubljenih lopti Cavsa.

Paul George je predvodio Pacerse s 32 koša, osam skokova i sedam asistencija. Jeff Teague dodao je 23, ali je u drugom poluvremenu ozlijedio zapešće desne ruke, podvrgnut će ga rendgenskom snimanju prije procjene ozbiljnosti ozljede. Thaddeus Young večer je završio sa 16 koševa, Lance Stephenson je s klupe dodao 13.

Treća utakmica igra se u Indianapolisu i na rasporedu je u noći s četvrtka na petak.

San Antonio Spursi samo u razdoblju od 13 sekundi tijekom čitave utakmice protiv Memphis Grizzliesa nisu bili u vodstvu. Slično kao i Cavsi i Spursi su prokockali veliku prednost u drugom poluvremenu, stigli su Grizzliesi do 75:71, ali više od toga nisu mogli, Spursi su se ponovno odvojili i s 96:82 došli do 2-0 u seriji i desete uzastopne pobjede protiv Memphisa u doigravanju.

Trener Grizzliesa David Fizdale imao je puno prigovora na suđenje. Naime, Kawhi Leonard bio je češće na liniji slobodnih bacanja nego čitava gostujuća momčad:

"Ne dobivamo poštovanje kakvo ovi momci zaslužuju, samo zato što Mike Conley ne poludi kad ga fauliraju, on je gospodin, samo nastavi igrati. Ali neću im dopustiti da nas tretiraju ovako. Ovo je neprihvatljivo i neprofesionalno. Moji su se momci trudili i zaslužili biti u toj utakmici, a oni nam nisu dali šansu."

Spurse je do pobjede predvodio Kawhi Leonard, u 40 minuta na parketu ubacio je 37 koševa uz 11 skokova, iz igre je šutirao 9/14, ubacio je svih 19 slobodnih bacanja. Tony Parker dodao je 15 poena, Danny Green 12, LaMarcus Aldridge 11.

Mike Conley je bio najbolji kod Grizzliesa s 24 poena i osam asistencija, Zach Randolph je s klupe pridodao 18 koševa uz deset skokova, po 12 su koševa ubacili Marc Gasol i Vince Carter.

Treća utakmica igra se u Memphisu u noći s četvrtka na petak.


Reci što misliš!