Sport

Nogomet, Liga prvaka

Samo je Madrid dao više polufinalista Lige prvaka nego Zadar!

Samo je Madrid dao više polufinalista Lige prvaka nego Zadar!
HNS

Svi već dobro znamo kako su grad Zadar i Nogometni klub Zadar dali čak tri sudionika ovogodišnjeg finala Lige prvaka, no taj podatak zvuči još impresivnije kad znamo da je samo glavni grad Španjolske dao više igrača

Madrid će u polufinalu imati dva kluba, Real i Atletico, tako da ne čudi kako je upravo tamo poniklo najviše igrača koji će sudjelovati u polufinalnim susretima. Fernando Torres, Alvaro Morata, Nacho, Gabi i Koke petero su polufinalista koji su prve nogometne korake napravili u Madridu.

Drugi grad po redu, po broju ovogodišnjih polufinalista, tako je postao upravo Zadar s trojicom nogometaša: Danijelom Subašićem, Lukom Modrićem i Šimom Vrsaljkom. Sva su trojica svoj nogometni put započela u Zadru i sva trojica ulaze u ravnopravnu borbu za prestižni trofej pobjednika Lige prvaka.

Pritom valja istaknuti kako je Madrid grad s oko tri milijuna stanovnika, a Zadar s jedva 75 tisuća, što je nevjerojatan podatak. Samo na stadion Real Madrida, legendarni Santiago Bernabeu, se iz utakmice u utakmicu nagura veći broj ljudi nego što čini čitavu populaciju Zadra jer kapacitet stadiona iznosi 81 tisuću gledatelja i gotovo je uvijek rasprodan.

Zadarska je škola nogometa definitivno nepresušno vrelo talentiranih nogometaša i konačno je stiglo vrijeme da se o njoj počne voditi računa kako bi u buduće takvi nogometaši ostavili traga i u seniorskom pogonu Zadra. Tek tada više nećemo čitati o slučajevima rasipanja čitavih generacija kao što smo to imali prilike čitati nakon što je izbornik U17 reprezentacije objavio popis za kadetsko Europsko prvenstvo. Danijel, Luka i Šime (ali i Santini, Perica, Livaković i mnogi drugi) dokaz su da će se trud uložen u školu nogometa višestruko isplatiti.


Reci što misliš!