Sport

Košarka, NBA Liga

Rocketsi izbacili Oklahomu, poveli Spursi i Jazzeri

Rocketsi izbacili Oklahomu, poveli Spursi i Jazzeri
Twitter / @HoustonRockets

Poznat je još jedan sudionik druge runde NBA doigravanja. Houston Rocketsi upisali su četvrtu pobjedu protiv Oklahoma City Thundera i izborio prolaz. Do meč lopte došli su San Antonio Spursi i Utah Jazzeri

Houston Rocketsi ispunili su očekivanja i eliminirali su Oklahomu City Thunder. James Harden očekivano je imao veću pomoć suigrača nego Russell Westbrook i to je u ovoj seriji bilo ključno. Koliko god je Mr. Triple-Double pokušavao sam nositi svoju momčad, nije uspio, protivnik je bio prejak i Thunderu je itekako nedostajalo širine.

Već nakon što su Rocketsi uzeli Thunderu jednu utakmicu u gostima i stigli do treće pobjede, bilo je jasno da su u ogromnoj prednosti koju će vrlo teško nadoknaditi. Stoga je upravo peta utakmica bila posljednja u seriji, Houston je na svom parketu prvom prilikom riješio pitanje prolaza.

Westbrook je i tu odradio svoj dio posla, ali domaćin je završio utakmicu pobjedom unatoč očajnom šutu za tricu 6/37. I Westbrook na drugoj strani dosta je forsirao, trica mu je bila loših 5/18, imao je sedam izgubljenih lopti i šut 2/11 u četvrtoj četvrtini nakon što je u trećoj ubacio 20 poena. Upravo u trećoj dionici Thunder je dominirao, napravio je preokret i stigao do vodstva iskoristivši šut za tricu domaćina u tom razdoblju od tek 1/13.

U konačnici Rocketse je predvodio James Harden s 34 poena i osam skokova dok je Lou Williams dodao 22 poena i pet skokova. Kod poraženih Westbrook se zaustavio na 47 poena, 11 skokova i devet asistencija, a po 11 poena dodali su Jerami Grant (pet skokova) i Alex Abrines.

San Antonio Spursi napravili su novi korak prema prolazu protiv Memphis Grizzliesa, poveli su s 3-2 u seriji i u Memphisu će imati priliku dovršiti posao. Ako ne tamo, odlučujuću utakmicu igrat će na svom parketu gdje su posebno jaki.

Los Angeles Clippersi itekako osjete neigranje Blakea Griffina i pred ispadanjem su iz doigravanja. Jazzeri su stigli do treće pobjede u gostima u Los Angelesu i imat će priliku u Salt Lake Cityju izboriti prolaz.

Opširnije na Sportnet.hr


Reci što misliš!