Sport

Tenis

WTA Rim: Poraz Vekić

WTA Rim: Poraz Vekić

Hrvatska tenisačica Donna Vekić izgubila je dvoboj 1. kola WTA turnira u Rimu od 24. igračice svijeta Francuskinje Caroline Garcia s 6-7 (2), 6-3, 6-7 (6) u meču koji je trajao dva sata i 45 minuta

Osječanka je u prvom setu nadoknadila zaostatak od čak 0-5, ali je set ipak izgubila u "tie-breaku". U drugom setu je Vekić uspjela oduzeti servis protivnici kod 3-2 i taj joj je jedini "break" u tom setu bio dovoljan za poravnanje.

U odlučujućem setu Donna je kod 2-2 prva došla do "breaka", ali je prednost izgubila već u sljedećem gemu,  da bi u 12. igri hrvatska igračica spasila jednu meč-loptu na svoj servis.

Vekić je "tie-break" započela odlično, povela s 2-0, a potom izgubila pet poena zaredom. Francuskinja je povela s 6-3, ali je Vekić spasila nove tri meč-lopte, da bi četvrtu meč-loptu Garcia ipak iskoristila i prošla u 2. kolo.  

Bio je to njihov četvrti međusobni dvoboj i treća pobjeda Francuskinje. 

Ranije je u Rimu Mirjana Lučić-Baroni svladala Čehinju Lucie Šafarovu sa 7-5, 4-6, 6-3 nakon dva sata igre. U 2. kolu Lučić-Baroni će igrati protiv Ruskinje Marije Šarapove, od koje je izgubila prošloga tjedna u Madridu. 


Reci što misliš!