Sport

Košarka, NBA Liga

Kraj za Bogdanovića, Boston u finalu

Kraj za Bogdanovića, Boston u finalu
Twitter / @celtics

U odlučujućem, sedmom susretu polufinala doigravanja Istočne konferencije NBA lige Boston je u TD Gardenu pobijedio Washington 115-105 i u seriji na četiri pobjede slavio 4-3

Boston će u svom prvom konferencijskom finalu nakon 2012. igrati protiv Clevelanda koji je 'metlom' porazio Toronto, a prva utakmica je 17. svibnja u Bostonu.

Boston je do četvrte pobjede predvodio Isaiah Thomas sa 29 koševa i 12 skokova, a iznenađenje večeri bio je nastup Kellyja Olynyka koji je dodao 26 koševa uz pet skokova i četiri asistencije, dok je Al Horford postigao 15 koševa. U ekipi Wizardsa najefikasniji su bili Bradley Beal sa 38 koševa, Otto Porter je postigao 20, a Markieff Morris, te Johan Wall po 18 koševa. Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović igrao je 17 minuta postigavši pet koševa uz šut 1-2 za trice, te 2-2 s linije slobodnih bacanja. Dodao je i jedan skok.

"Bila je ovo fantastična utakmica. Odigrali smo sjajno i vjerujem kako su naši navijači bili zadovoljni. Vukli su nas prema pobjedi, svake sekunde se osjetila njihova strast," kazao je Olynyk.

Kanađanin je postao prvi igrač Bostona u posljednjih osam godina koji je u doigravanju ušao s klupe i zabio više od 25 koševa. Posljednji kojem je to uspjelo bio je Eddie House koji je u svibnju 2009. zabio 31 koš protiv Orlanda.

"Kelly je i nas iznenadio, ha, ha," kazao je Horford dodavši: "Ovu mu je najbolja utakmica ove sezone, možda i u karijeri. On je sigurno najveći radnik u našoj ekipi, a sada je pokazao da zna i postizati koševe."

Zanimljiv je podatak kako su Bostonovi igrači s klupe zabili čak 48 koševa, a suparnička klupa svega pet koševa i to svih pet je zabio Bogdanović.

Washington je igrao dobro gotovo tri četvrtine, u jednom trenutku je imao i šest koševa viška (70-64), ali onda su se Celticsi probudili. Do konca treće četvrtine su preokrenuli rezultat u vodstvo 85-79, a potom na otvaranju posljednje dionice pobjegli na +13 (94-81). Uzvratili su Wizardsi serijom 7-0 smanjivši na 94-88, ali je tada 'eksplodirao' Olynyk. U trenucima kada se meč lomio, Kanađanin je postigao 12 od 16 koševa Bostona. Dvije minute prije kraja Boston je imao 10 koševa prednosti (110-100)  i bila je to prednost koju je uspio obraniti.

"Olynyk je odigrao sjajno. U trenucima kada se lomio rezultat povukao je Boston. Čestitam mu na velikoj predstavi," kazao je trener Wizardsa Scott Brooks.

U redovima Wizardsa nisu skrivali razočaranje ispadanjem iz doigravanja.

"Nisam razočaran zbog naše loše igre već zbog činjenice da smo ispali. Baš me briga kako smo igrali, jedino je bitan rezultat, a mi smo izgubili," kazao je Beal.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti