Sport

Nogomet, Europska liga

Mourinho: Pa Ajax uopće nije trebao igrati u Europskoj ligi!

Mourinho: Pa Ajax uopće nije trebao igrati u Europskoj ligi!
AP Images

Manchesterov trener Jose Mourinho tvrdi da njihov suparnik u finalu Europske lige Ajax uopće nije trebao biti u tom natjecanju

"Pa oni su klub iz Lige prvaka, došli su iz LP. I s tim se oduvijek ne slažem, uvjeren sam kako nije dobro pravilo da jedan klub može u istoj sezoni igrati u dva europska natjecanja!", rekao je Mourinho uoči nedjeljne utakmice protiv Crystal Palacea.

"Ako momčad ispadne iz Lige prvaka, to je to, neka ide kući!"

"A Europska je liga za klubove koji su u njoj od početka. Poput nas. Završili smo peti u prvenstvu i plasirali se u EL."

No, nije to bila kritika Ajaxu, nego Uefi. Nizozemskog je suparnika nahvalio.

"Nisam iznenađen što su u finalu, ne znam zašto bi itko bio. Nije važna dob igrača nego kvaliteta. A Ajax je napravio dobra ulaganja u pravo vrijeme."

"Ajax ima vrlo dobru skautsku službu i akademiju, pa nisu slučajno toliki talenti u Ajaxu."

Mourinho je također naglasio kako u drugoj sezoni na Old Traffordu neće ponoviti neke pogreške iz prve. Jer sada je, tvrdi, upoznao klub iznutra.

"Pokušao sam proučavati klub prije dolaska, ali ne možete znati sve dok ne uđete u klub. Prva je sezona teška, a u drugoj uživam jer znam da tada više ne činim pogreške."

"Misliš da poznaješ igrače, ali zapravo ih ne poznaješ. Upoznaš ih tek kad radiš s njima u dobrim i lošim trenucima. I doista uvijek uživam u prelasku iz prve u drugu sezonu."

"Uvijek sam se pitao zašto Manchester United nije bio tako uspješan u zadnje tri, četiri, pet godina. A odgovor je samo jedan: realnost Premier lige, ekonomska moć klubova i stabilnost koju im to daje."

"Manchesterovoj momčadi treba promjena i to znaju svi, počevši od uprave."

Goal.com/eZd


Reci što misliš!