Sport

Tenis

ATP Rim: Thiem zaustavio Nadalov niz

ATP Rim: Thiem zaustavio Nadalov niz

Španjolac Rafael Nadal, najbolji igrač svih vremena na zemlji, ipak neće u Roland Garros doći bez poraza na ovoj podlozi, jer je u petak poražen od Austrijanca Dominica Thiema sa 6-4, 6-3 u četvrtfinalu rimskog Mastersa.

Bio je treći pokušaj 23-godišnjeg austrijskog tenisača da u ovoj sezoni svlada Nadala. Ono što mu nije pošlo za rukom u finalima turnira u Barceloni i Madridu, Thiem je napravio u četvrtfinalu Mastersa 1000 u rimskom Foro Italicu, gdje je postao prvi tenisač koji je u 2017. godini pobijedio Nadala na zemljanoj podlozi, na kojoj je Španjolac do ovog dvoboja imao niz od 17-0.

Po dvaput je oduzimao servis Nadalu u oba seta, a samo u prvom dopustio 'break' Španjolcu kada je kod 5-2 po prvi put servirao za set. Ono što je propustio u prvom pokušaju, nije u drugom.

U drugom setu Thiem je napravio 'break' za vodstvo 4-3, potom spasio tri 'break-lopte' i poveo 5-3 te u sljedećem gemu, još jednim oduzetim servisom, stigao do svog prvog polufinala u Rimu.

Za mjesto u finalu Thiem će igrati protiv pobjednika dvoboja Srbina Novaka Đokovića i Argentinca Juana Martina del Potra.

ATP Rim - četvrtfinale

Alexander Zverev (Njem/16) - Miloš Raonić (Kan/5) 7-6 (4), 6-1

John Isner - MARIN ČILIĆ (HRV/6) 7-6 (3), 2-6, 7-6 (2)

Dominic Thiem (Aut/8) - Rafael Nadal (Špa/4) 6-4, 6-3


Reci što misliš!