Sport

Serie A 2016/17

Italija: Roma ipak druga, suze na oproštaju legende kluba Francesca Tottija

Italija: Roma ipak druga, suze na oproštaju legende kluba Francesca Tottija
Bartoletti

Nogometaši Rome osvojili su drugo mjesto u talijanskom prvenstvu i izravni plasman natjecanje po skupinama Lige prvaka sljedeće sezone zahvaljujući dramatičnoj 3-2 (1-1) pobjedi protiv Genoe u susretu posljednjeg, 38. kola Serie A u nedjelju

Nogometaši Rome osvojili su drugo mjesto u talijanskom prvenstvu i izravni plasman natjecanje po skupinama Lige prvaka sljedeće sezone zahvaljujući dramatičnoj 3-2 (1-1) pobjedi protiv Genoe u susretu posljednjeg, 38. kola Serie A u nedjelju.

Sve do 90. minute dvoboja rezultat je bio 2-2, a s obzirom da je istodobno Napoli kao gost svladao Sampdoriju sa 4-2, Napoli je bio drugoplasirana momčad, ali tada je Džeko u kaznenom prostoru gostiju uspio glavom spustiti loptu, a na nju je natrčao Diego Perotti i pogodio za veliko slavlje Rominih navijača.

Druga Roma je tako prvenstvo okončala sa 87 bodova, jednim više od trećeg Napolija koji će morati igrati u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Šesti uzastopni naslov prvaka je sa 91 bodom još ranije osigurao Juventus

Utakmica Roma - Genoa ujedno je bila i posljednja u karijeri legendarnog kapetana Rome Francesca Tottija (40), koji je na travnjak stupio u 54. minuti.

Inače, Genoa je povela već u 2. minuti preko 16-godišnjeg Pellegrija, na 1-1 u 10. je poravnao Džeko, a taj je rezultat stajao sve do 76. minute. Tada je De Rossi uspio dovesti Romu u vodstvo, no ono je trajalo samo tri minute prije no što je Lazović u 79. još jednom šokirao Olimpijski stadion. Ipak, da Tottijev oproštaj završi slavljem pobrinuo se Perotti.

U Đenovi Napoli je do, pokazat će se, nebitne pobjede stigao golovima Mertensa (36), Insignea (42), Hamšika (49) i Callejona (65), dok su za domaće pogodili Quagliarella (50) i Alvarez (90).

Marko Rog igrao je za Napoli od 67. minute, dok je Ivan Strinić ostao na klupi čitavu utakmicu, kao i Lorenco Šimić i Ante Budimir kod Sampdorije.

U ranije odigranoj utakmici u nedjelju Cagliari je na svom terenu svladao Milan sa 2-1 pogotkom Pisacanea u trećoj minuti sudačke nadoknade. Prvi gol za domaće postigao je Joao Pedro (17), a izjednačio je Lapadula (72-11m). Mario Pašalić ostao je na klupi Milana koji će prvenstvo završiti na šestom mjestu sa 63 boda, dok je Cagliari trenutačno 11. sa 47 bodova.

REZULTATI 38. KOLA:

Cagliari - Milan 2-1 (Joao Pedro 17, Pisacane 90+3 / Lapadula 72-11m)

Roma - Genoa 3-2 (Džeko 10, De Rossi 74, Perotti 90 / Pellegri 3, Lazović 79)

Sampdoria - Napoli 2-4 (Quagliarella 50, Alvarez 90 / Mertens 36, Insigne 42, Hamšik 49, Callejon 65)

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!