Sport

Nogomet, Liga prvaka

Zidane: Ovaj osjećaj je veličanstven

Zidane: Ovaj osjećaj je veličanstven
realmadrid.com

Zinedine Zidane još je na travnjaku odao prve dojmove nakon veličanstvene pobjede (4:1) protiv Juventusa

Francuski trener nije skrivao emocije.

"Iza ovog velikog rezultata je jako puno našeg rada, ali i visoka kvaliteta ove momčadi. Sretan sam i ponosan što mogu biti dio ovakvoga kluba, što mogu biti trener Real Madrida. Ovaj osjećaj kroz koji prolazimo proteklih dana je veličanstven. Juventus je stvarno bio opasan u prvoj dijelu, no mi smo u nastavku djelovali bolje. Igrali stvarno dobro i zasluženo pobijedili", rekao je Zinedine Zidane, pa dodao:

"Real Madrid je klub velike povijesti, ovo je najveći klub na svijetu. A to pokazujemo u svakoj utakmici, ma baš svaki put kad izađemo na teren. A kada imate ovakve igrače, onda možete i osvajati trofeje. Ovo je za nas doista bila sjajna godina, moram čestitati svim igračima za sjajne rezultate. Ipak, priznajem, nekako sam sretniji bio kad smo osvojili naslov prvaka. To je ipak 38 prvenstvenih utakmica, cijela sezona u kojoj morate biti na visini."

Zanimljivo, novinari su ga odmah pitali i je li on najbolji trener na svijetu...

"Ne, ne, nemojte me na to navlačiti. Nisam."

Zinedine Zidane je postao prvi trener nakon Arriga Sacchija koji je (u sezoni 1989/90.) uspio obraniti naslov pobjednika ovog natjecanja...

"Nisam se osjećao nemoćno prije ove utakmice, ne osjećam se niti kao veliki genijalac nakon ove pobjede. Nogometni sam zaljubljenik, radim ono što volim. Ali, ponavljam, oko sebe imam i fantastične igrače. Hoću li ostati u Realu? Prvo želim uživati u ovoj večeri, pa se odmoriti, a onda ćemo vidjeti."

Francuski stručnjak komplimentirao je Juventusu na sjajnoj sezoni...

"Juventus je stvarno imao sjajnu sezonu, obje su momčadi zaslužile ovo finale. Mi smo na kraju slavili, ali Juventus je pokazao kvalitetu. To je velik klub koji će mi zauvijek biti u srcu, tamo sam proveo pet prekrasnih godina. I Juventus će uvijek biti dio mene", završio je Zidane.


Reci što misliš!