Sport

Hokej na ledu

NHL: Pittsburgh obranio naslov prvaka

NHL: Pittsburgh obranio naslov prvaka
Twitter / @penguins

Pittsburgh Penguins su obranili naslov prvaka NHL-a nakon što su sinoć u šestoj utakmici finala Stanley kupa sa 2-0 svladali Nashville Predatorse na njihovom ledu i pobijedili u seriji s rezultatom 4-2

Pittsburgh je prva momčad nakon Detroit Red Wingsa iz sezone 1997./98. kojoj je to uspjelo. Ovo je peti naslov za Pittsburgh nakon 1991., 1992., 2009. i 2016., i treći trofej za Sidneya Crosbyja koji je kao i 2016. izabran za najboljeg igrača finala. Sezonu je završio s bodom iza svog suigrača Jevgenija Malkina sa 27 bodova (osam golova, 19 bodova) u 24 utakmice.

"Mislim da sam samo sretan zbog ove grupe", kazao je Crosby. "Sve smo napravili da se vratimo. Znali smo da će biti teško, ali mislim da najveća sreća proizlazi iz toga što smo bili svjesni težine i toga da smo uspjeli prevladati sve poteškoće. To je stvarno posebna grupa", istaknuo je.

Prvi gol na utakmici zabio je Patric Hornqvist minutu i pol prije kraja zadnje trećine.

Carl Hagelin je zabio drugi, pogodivši praznu mrežu 14 sekundi prije kraja utakmice za konačan rezultat 2-0. Vratar Pittsburgha Matt Murray je obranio 27 udaraca u svom drugom uzastopnom shutoutu, četvrtom u finalu u NHL karijeri. 

Nashville Predatorsi, kojima je ovo prvo finale otkako su postali dio NHL-a 1998., u doigravanje su ušli kao najniže rangirana momčad u Zapadnoj konferenciji sa 94 boda. No uspjeli su eliminirati prvu momčad Zapada Chicago Blackhawkse, zatim prvu momčad divizije Anaheim Duckse i na kraju St. Louis.

 


Reci što misliš!