Sport

Nogometni mercato

Andrijaševićev transfer napunio Hajdukovu blagajnu

Andrijaševićev transfer napunio Hajdukovu blagajnu
Nel Pavletic/PIXSELL

Hajduk ima dvostruki razlog za slavlje. Osim što se Rijeka oslabila, prodaja Andrijaševića dodatno je napunila splitsku blagajnu

Odlazak najboljeg igrača Prve HNL, Franka Andrijaševića, u redove belgijskog Genta oslabio je momčad Matjaža Keka, no u isto vrijeme razveselio vodstvo Rijeke koje je uprihodilo značajan iznos.

Međutim, dvostruki razlog za slavlje imali su u Hajduku, piše Sportarena. Osim što im je rival ostao bez ključne karike za sljedeću sezonu, u klupsku blagajnu sletjet će financijska injekcija do skoro milijun i pol kuna. Prema procjenama belgijskih novinara, Gent je za usluge Andrijaševića platio 4 milijuna eura, a 4,75% tog iznosa otići će prema Poljudu.

Prema FIFA-inim pravilnicima Hajduk ima pravo na naknadu za razvoj prema kojoj će mu pripasti 190 tisuća eura. Naravno, ako je iznos transfera okruglih 4 milijuna eura. Uzme li se u obzir iznos od 750 tisuća eura, koliko je Dinamo platio Splićanima za dovođenje Andrijaševića, Hajduk je do sada na 25-godišnjem veznjaku uprihodio gotovo milijun eura.


Reci što misliš!