Sport

Taekwondo

Lovri Brečiću i Bruni Vuletić po dvije pobjede sa SP-a

Lovri Brečiću i Bruni Vuletić po dvije pobjede sa SP-a
Jozo Lovrić

Pretposljednjeg dana Svjetskog prvenstva u taekwondou u južnokorejskom Mujuu hrvatske boje branili su 21-godišnji Lovre Brečić (63 kg) i 18-godišnja Bruna Vuletić (57 kg). Dvoje članova splitskog Marjana, našeg najproduktivnijeg kluba, nije razočaralo, no medalja se nisu domogli

Lovri Brečiću, bivšem mlađeseniorskom i juniorskom prvaku Europe, ovo je bio treći nastup na svjetskim prvenstvima pri čemu je ovaj put dospio do 4. kola. Prvo kolo je bio slobodan, a iz prve dvije borbe izašao je pobjedosno. Protiv Kambodžanca Chhuna sa 27:6, a protiv Meksikanca Nave sa 14:8. No, onda je uslijedio okršaj sa kasnijim polufinalistom, Tajvancem Ho Chia-Hsinom koji se sa svojom sjajnom prednjom nogom pokazao nepremostivom preprekom (13:22). 

Dojučerašnja junioraka Bruna Vuletić je, nakon dvije vrijedne pobjede, dospjela do trećeg kola što je za tako mladu debitanticu hvale vrijedan domet. Bivša kadetska i juniorska prvakinja Europe pobijedila je Cipranku Antoniou (13:6), a potom bivšu europsku doprvakinju Ruskinju Jekaterinu Kim (8:8, 0:0). 

Ta je borba otišla na zlatni bod, u četvrtu rundu, no niti jedna nije poentirala pa je pobjeda pripala mladoj Hrvatici jer je imala više pokušaja odnosno dodira oklopa koji nisu bili dovoljno snažni da ih elektronika prepozna kao bod, ali su u ovim okolnostima bili presudni. Nakon toga, Bruni se isprepriječila šest godina starija Korejka Ah-Reum Lee, kasnija polufinalistkinja, koja je na domaćem terenu pokazala više od daleko neiskusnije Hrvatice (9:15). Premda joj je tek 18, Bruna u tome nije tražila opravdanje već je naglasila da na sljedeće natjecanje mora otići tjelesno znatno spremnija. 

U petak, posljednjeg dana natjecanja u borilište će Marija Štetić (62 kg, Dubrava) i Luka Horvat (80 kg, Jastreb). 


Reci što misliš!