Sport

Borba za prijenose

Može li Spotklub preoteti vatrene HRT-u?

Može li Spotklub preoteti vatrene HRT-u?
PIXSELL

Sportklub želi otkupiti prijenose kvalifikacija za Euro, pa i sam EP 2020. godine. Iz HRT-a kažu da su poslali izdašnu ponudu

HRT će hrvatsku reprezentaciju sigurno prenositi do kraja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine. Državna televizija ima pravo i na prijenose Svjetskog prvenstva iduće godine, na kojemu ćemo, nadamo se, gledati i naše “kockaste”.

Tu je HRT siguran, ali prava borba počinje kad su u pitanju prava za iduće kvalifikacije, one za Euro 2020. godine, piše Goal.

"Natječaj je bio, mi smo poslali ponudu. Ona je bila jako izdašna, ali još čekamo odgovor", rekao je Stjepan Balog, urednik Sportskog programa na HRT-u.

S HRT-om se za prava prijenosa kvalifikacija te za prijenose s Eura 2020. bori Sportklub. Moguće je, dakle, da Hrvatsku od jeseni 2018. godine budu mogli gledati samo oni koji imaju Sportklub. Pitanje je i koja će od televizijskih kuća iduće sezone u Hrvatskoj imati prava prijenosa utakmica Lige prvaka.

"Mi imamo pravo prijenosa za sezonu 2017/2018. Natječaj za tri sezone nakon toga još nije raspisan", kaže Balog.

HRT će se na natječaj, naravno, prijaviti, ali pitanje je hoće li i dalje od iduće godine srijedom moći prenositi Ligu prvaka. Hrvatski telekom, odnosno Arena Sport, htio bi otkupiti cjelokupna prava Lige prvaka za Hrvatsku.


Reci što misliš!