Sport

Nogometaši Real Sociedada ugostili mlade Vukovarce

Nogometaši Real Sociedada ugostili mlade Vukovarce

Španjolski nogometni prvoligaš Real Sociedad ugostio je u petak mlade nogometaše Vukovara 1991 na svom prvom treningu uoči nadolazeće sezone, dodatno ih motiviravši da nastave uživati u nogometu.

Vukovarski igrači do 17 godina posjetili su šestoplasirani klub španjolskog prvenstva u njegovom sportskom centru Zubieta u baskijskom San Sebastianu. Ondje su s istaknutom hrvatskom zastavom uz teren gledali trening, a po završetku su trener i igrači Real Sociedada prišli Vukovarcima te svakome pružili ruku, a onda se i zajedno fotografirali.

Na poklon su dobili prugasti plavo-bijeli klupski dres s potpisima nogometaša.

"Znamo puno igrača pa je bilo zanimljivo vidjeti ih", rekao je Zvonimir Vlajčić, trener Vukovara nakon susreta s napadačem Willianom Joseom.

"Dojam je sjajan, mislim da će nam sve ovo jako dugo ostati u glavi".

Mladi Vukovarci nastupali su ovaj tjedan na Donosti Cupu, najmasovnijem turniru za mlade koji je okupio 580 momčadi iz 25 zemalja. U četvrtak su ispali u osmini finala od španjolskog kluba Promesas del Norte izgubivši 0-4 što im je bio i jedini poraz na natjecanju. Taj dan su ujutro igrali 16-inu finala dok je protivnik bio slobodan. Prethodno su upisali tri pobjede i jedan remi.

"Ostavili su izuzetno dobar dojam kako na terenu tako i izvan njega. Ugodno su iznenadili", kazala je Marta Gonzalo, direktorica i novinarka lokalnog medija Gipuzkoa Sport. 

Vukovar 1991 bio je prva momčad s ovih prostora na turniru starom 25 godina. Više španjolskih medija objavilo je priču o njima a gostovali su i na radijskoj postaji.

Vlajčić napominje kako su ovakvi međunarodni turniri bitni za mlade igrače.

"Dečki su puno dobili dolaskom ovdje, vidim to po njima. Osim što su vidjeli malo svijeta i uživali u prekrasnom gradu, sada su u nogometnom smislu dobili dodatni motiv i samopouzdanje. Sami su rekli 'pa sada vidimo da možemo i protiv Osijeka i Cibalije a kako onda ne i protiv klubova kao što su Županja ili Đakovo'. Izuzetno sam ponosan na sve njih i zahvalan svima kojima su nam ovo omogućili",  rekao je.

 


Reci što misliš!