Sport

U-20 ženska reprezentacija Hrvatske

U-20 ženska reprezentacija Hrvatske izborila A diviziju: Iva Borović poručila iz Izraela: Pokazale smo srce pobjednika

U-20 ženska reprezentacija Hrvatske izborila A diviziju: Iva Borović poručila iz Izraela: Pokazale smo srce pobjednika
Facebook

U-20 ženska košarkaška reprezentacija je u utakmici za treće mjesto Europskog prvenstva u Izraelu, ostvarila povijesnu pobjedu protiv Bjelorusije rezultatom 60:51 i izborila odlazak u diviziju A

Ana Petrak je sa 16 poena bila naš prvi strijelac, dok je Anita Kelava ostvarila double-double učinak (12 poena i 13 skokova). Iz Izraela nam se javila naša Zadranka Iva Borović, pomoćnica izbornice Linde Antić Borak, kojoj uz igračice i ostatak stručnog stožera idu velike zasluge za ovaj rezultat.

“Čestitke curama na borbenosti i što su pokazale su karakter. Uzele su broncu i tako vratile Hrvatsku nakon 11 godina u A diviziju. Uspjeh je time veći jer je malo tko vjerovao. Mi smo  u miru i tišini radile i išle korak po korak i dizale se iz utakmicu  u utakmicu. Čak dvije naše igračice završile su u petorci turnira  Ana Petrak i  Josipa Silov što dovoljno govori o našoj prezentaciji u Eilatu. Pokazale smo da imamo srce pobjednika.”

Na veliki uspjeh naše mlade ženske reprezentacije osvrnula se i trenerica u Ženskom košarkaškom klubu Zadar, Marija Mazija. Ona je kao pomoćnica izbornika Ivana Meheša s U-20 vrstom isto pokušala ostvariti lani u Podgorici, no tada im to nije pošlo za rukom.

Čestitam curama i stručnom stožeru na ovom velikom uspjehu. Moram priznati da sam od ove generacije to i očekivala. Imamo jako dobrih i kvalitetnih cura koje moraju tek zaigrati ozbiljno za A reprezentaciju. Prošle godine smo nakon više od 10 godina pauze bile na tom prvenstvu, no tada smo imali veliki peh u neigranju nijedne visoke igračice. Ove se godine vratila Marić i s jednim kvalitetnim centrom sigurno je bilo puno lakše. Mislim da su kroz cijelo prvenstvo igrale odličnu košarku, prvenstveno u toj utakmici za treće mjesto.

Ovo je za žensku košarku uistinu veliki uspjeh. Nažalost, u ovom rezultatu nije sudjelovala nijedna Zadranka iz prostog razloga što mi u ovom trenutku nemamo takvu igračicu koja bi mogla participirati na toj razini. Žao mi je samo što Nina Dedić nije bila u onom pripremnom periodu kada se okupila mlada A reprezentacija koja je odigrala nekoliko pripremnih utakmica jer je imala odličnu sezonu u ŽKK Zadar.” 

Na kraju recimo i kako je prvo mjesto na turniru osvojila reprezentacija Njemačke koja je u finalu bila bolja od vršnjakinja iz Slovačke.

Čestitke našim curama i od portala Sport023!


Reci što misliš!