Sport

Nogomet, Gold cup

Šesti trijumf Amerikanaca na Gold Cupu

Šesti trijumf Amerikanaca na Gold Cupu
Twitter / @GoldCup

Nogometna reprezentacija SAD-a po šesti je put u povijesti osvojila naslov pobjednika na Gold Cupu, prvenstvu Sjeverne i Srednje Amerike te Kariba, nakon što je u finalnom dvoboju odigranom na Levis stadionu u Santa Clari svladala Jamajku s 2-1 (1-0)

Izabranici Brucea Arene poveli su u 45. minuti pogotkom Jozyja Altidorea, koji je sjajno izveo slobodan udarac s više od 25 metara i poslao loptu pod gredu.

Jamajčani su do izjednačenja došli u 50. minuti. Udarac iz kuta izveo je Kemar Lawrence, a na drugoj vratnici čuvarima je pobjegao Je-Vaughn Watson i iz neposredne blizine svladao Tima Howarda.

Kad se činilo da pobjednik neće biti odlučen u osnovnih 90 minuta utakmice, Amerikanci su ipak stigli do pogotka vrijednog trofeja. Po desnoj strani probio se Gyasi Zardes i ubacio u kazneni prostor. Obrambeni igrači Jamajke nisu uspjeli izbiti loptu izvan šesnaesterca pogodivši Clinta Dempseyja na nekih 12 metara. U idealnoj poziciji našao se Jordan Morris i preciznim udarcem svladao Dwaynea Millera koji je u 23. minuti zamijenio ozlijeđenog Andrea Blakea, proglašenog najboljim vratarem natjecanja.

Jordan Morris se pobjedničkim pogotkom izjednačio s Kanađaninom Davisom i Kevinom Parsemainom s Martiniquea na ljestvici najboljih strijelaca sa po tri gola.

Nagrada za najboljeg igrača turnira pripala je američkom reprezentativcu Michaelu Bradleyju.


Reci što misliš!