Sport

Hrvatski nogometni savez

Davor Šuker čestitao klubovima: Ovakvi rezultati nisu slučajnost

Davor Šuker čestitao klubovima: Ovakvi rezultati nisu slučajnost
Igor Kralj/PIXSELL

Sva četiri hrvatska predstavnika u europskim natjecanjima ostvarila su ovoga tjedna pozitivne rezultate, pa im je čestitao i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker

Podsjetimo, Rijeka je u srijedu u gostima odigrala 1:1 protiv Red Bull Salzburga u pretkolu Lige prvaka, a u četvrtak su dobro prošli i hrvatski predstavnici u 3. pretkolu Europske lige - Dinamo je s 2:1 pobijedio Odd, Hajduk je remizirao kod Brondbyja, a najveći rezultat ostvario je Osijek, koji je u gostima šokirao slavni PSV Eindhoven.

Možemo biti oduševljeni onime što su do sada pokazali hrvatski klubovi u Europi ovoga ljeta. Ovi rezultati nisu slučajni, oni su plod kontinuirano dobroga rada u hrvatskom klupskom nogometu i nastavak su uspjeha iz proteklih sezona. Hrvatska dobro kotira na Uefinoj ljestvici, posebno kada sagledamo kontekst okruženja u kojem naši klubovi rade - od gospodarstva preko infrastrukture do male baze, poručio je Šuker.

Rijeka potvrđuje kvalitetu koju pokazuje već niz godina, a koja je plod predanog rada struke, odlične selekcije i kvalitetnog rukovodstva. Vjerujem da pred svojim navijačima ima dobre šanse pretvoriti ovaj pozitivan rezultat u prolazak dalje, što bi osiguralo klubu barem još osam europskih utakmica ove sezone.

Dinamo opet pokazuje da neumorno stvara nove talente što je rezultat vizije kluba i ne sumnjam da će zadržati prednost protiv Norvežana. Hajduk je mudro zadržao momčad na okupu i izgleda vrlo dobro na početku sezone - sigurno može proći Brondby, dodaje Šuker.

Šukera je posebno razveselio nastup Osijeka, kluba u kojem je započeo veliku karijeru: Pobijediti PSV u Eindhovenu pred 30.000 ljudi nije lako ni Realu ili Barceloni. Oduševljen sam Osijekovim uspjehom, sigurno najvećim rezultatom kluba u europskim natjecanjima. Bit će prekrasno na Gradskom vrtu u uzvratu, to je spektakl koji su zaslužili navijači, igrači i rukovodstvo Osijeka za sve što su u kratkom roku napravili kako bi preporodili klub.

Naravno, svi su obavili samo pola posla. Nadam se i vjerujem kako će sva četiri kluba i u uzvratima odigrati na istoj razini. Imamo pravo sanjati četiri kluba u play-offu Uefinih natjecanja, što bi bio fantastičan podvig. Svima želim puno sreće te da s jednakim žarom i idućeg tjedna predstavljaju svoj dres i hrvatski nogomet u Europi,
 zaključio je predsjednik Saveza, a prenosi službeni portal HNS-a.

Hrt/eZd


Reci što misliš!