Sport

Sapunica Neymar

Uefa najavila istragu Neymarovog transfera

Uefa najavila istragu Neymarovog transfera
AP Images

PSG se navodno sprema pokrenuti Neymarovu klauzulu koja iznosi 222 milijuna eura, a Uefa je najavila da će, ako se to uistinu dogodi, istražiti posao kako bi se uvjerili da on ne krši financijska pravila

PSG je 2014. godine već kažnjen sa 60 milijuna eura zbog kršenja fair-playa, a i predsjednik La lige Javier Tebas i Barcelonin šef Josep Maria Bartomeu su uvjereni da je nemoguće izvršiti taj transfer bez kršenja pravila, donosi Goal.com

"PSG mora poštovati financijski fair-play kao i svaki drugi klub u Europi. Moraju dokazati da nemaju gubitke veće od 30 milijuna eura unutar posljednje tri godine," rekao je španjolskoj novinskoj agenciji EFE Uefin glavni čovjek za financije Andrea Traverso.

"Potencijalni transfer Neymara u PSG bi utjecao na klupsku ekonomiju još puno godina. Ali teško je ocjenjivati ovakav transfer unaprijed jer još uvijek ne znamo planove francuskog kluba. Oni bi mogli prodati neke igrače za sličnu ili veću cijenu. Tek nakon transfera možemo napraviti kalkulacije i uvjeriti se da su pravila ispoštovana."

"Bez obzira na to hoćemo li primiti pritužbu, svakako ćemo raspravljati o detaljima transfera kako bismo se uvjerili da su pravila ispoštovana. A prijašnji slučajevi će se također uzeti u obzir kod donošenja potencijalnih sankcija. međutim, nema smisla spekulirati o tome jer nemamo otvoreni slučaj."

"Klubovi su svjesni pravila. Činjenica da je dug europskih klubova od 1.7 milijardi eura iz 2011. godine pao na manje od 300 milijuna eura je pokazatelj da su pravila imala pozitivan utjecaj na stabilnost i održivost europskog nogometa," završio je Traverso.


Reci što misliš!