Sport

Jedrenje, EP 49er

Braća Fantela premijerni nastup na EP-u klase 49er okončali na ukupno 36. mjestu

Braća Fantela premijerni nastup na EP-u klase 49er okončali na ukupno 36. mjestu
Tomas Moya / Sailing Energy

Braća Šime i Mihovil Fantela proteklog su tjedna imali svoj premijerni nastup u kasi 49er na Europskom prvenstvu održanom u Kielu

Nakon samo dva mjeseca priprema u novoj jedriličarskoj klasi, braća Fantela zauzeli su ukupno 36. mjesto, a 27. među europskim posadama.

"Samo dva mjeseca priprema u novoj klasi, koliko smo mi imali, nije baš dovoljno, ali zato i jesmo zadovoljni s postignutim rezultatom", kazao nam je po okončanju natjecanja Mihovil.

"Uvjeti su bili izazovni, od jakog vjetra prvog dana natjecanja, do potpuno laganog pred kraj regate. Napredovali smo iz dana u dan, budući da smo se učili kroz samo jedrenje s drugim brodovima.

Odmah po odlasku iz Kiela, braću Fantela očekuje još jedna regata.

"Već danas putujemo za Aarhus u Danskoj, gdje nas za tri dana očekuje još jedna regata. Poslije toga slijedi povratak u Zadar i nastavak treninga i priprema", ispričao nam je Mihovil.

Prezime Fantela za sobom vuče velika očekivanja u svijetu jedrenja, pa tako i mi očekujemo kako će kroz nastavak natjecateljskih regata, te dodatne treninge i pripreme, i rezultati biti sve bolji i bolji jer oni to itekako mogu!


Reci što misliš!