Sport

Tenis

ATP Montreal: Del Potro prekinuo pozitivnu seriju Isnera

ATP Montreal: Del Potro prekinuo pozitivnu seriju Isnera
Igor Kralj/PIXSELL

Na jakom turniru u Montrealu dvojica nositelja zaustavljeni su u prvom kolu. John Isner i Lucas Pouille naišli su na raspoloženije protivnike

13. nositelj turnira u Montrealu Lucas Pouille poražen je u dva tie-breaka od Jareda Donaldsona. Amerikanac je odigrao još jedan dobar meč i upisao je dobru pobjedu i to zasluženo nakon što je Pouille konstantno bio u zaostatku. Spasio je Francuz četiri meč lopte, ali ne i petu te je poražen s 10:8 u 13. igri drugog seta.

"Odigrao sam stvarno dobro, servis me odlično služio i to mi je pomoglo da igram vrlo agresivno. Oba tie-breaka bila su vrlo tijesna, ali sretan sam da sam iz njih izašao kao pobjednik", istaknuo je Donaldson.

Loša forma Alberta Ramosa nastavlja se. Španjolac u zadnja tri mjeseca češće gubi nego što pobjeđuje i vrlo su rijetki turniri na kojima uspijeva spojiti dvije pobjede. Ovdje je poražen već na startu od Robina Haasea koji je nepredvidljiv i na ovoj podlozi opasniji od Ramosa pa tako to i nije veliko iznenađenje.

Nick Kyrgios pomeo je Viktora Troickog u prvom kolu Montreala prepustivši mu samo tri gema. Kyrgios je slavio bez ikakvih problema, Troickom nije dopustio nijednu break priliku i rutinski prolazi dalje što je nakon predaja u Wimbledonu i Washingtonu za njega svakako dobra stvar.

"Samo sam htio izaći na teren i pokušati igrati. Posljednjih mjeseci dosta sam se mučio, ali i Viktor je imao dosta problema s ozljedama u zadnje vrijeme stoga mu želim sve najbolje", kaže Kyrgios.

Juan Martin Del Potro u najzanimljivijem meču prvog kola svladao je u dva seta Johna Isnera. Del Potro je slavio s dva puta po 7:5 u dvoboju u kojem se nije suočio niti s jednom break loptom, a Isneru nije pomoglo niti 24 as servisa.

"Ovo je sjajna pobjeda za mene, ovaj turnir mi je jako nedostajao. Nisam mogao nastupiti u posljednjim izdanjima zbog bolova u ruci, ali sada sam u dobrom stanju i sretan sam što sam se vratio", kaže Del Potro.

U kanadskom dvoboju u prvom kolu Peter Polansky iznenadio je Vaseka Pospisila. Pospisil je vodio s 5:2 u prvom setu da bi nakon toga doživio potpuni raspad i upisao poraz.

"Nemam pojma što se dogodilo, ovo je jedan od onih mečeva koje želite što prije zaboraviti. Ne mogu reći da to nije bio moj dan, dobro sam krenuo, ali samo odjednom sve se okrenulo", rekao je nakon meča poraženi.

Dalje ide i Roberto Bautista Agut koji je u dva seta svladao Tima Smyczeka sa 7:6, 6:1. U prvom setu bilo je problema, Amerikanac je i servirao za set kod 6:5, ali nije izdržao i nakon što je izgubio set u tie-breaku, izgubio je i meč.

Montreal, prvo kolo:

Jared Donaldson (SAD) - Lucas Pouille (Francuska, 13) 7:6(5), 7:6(8)
Robin Haase (Nizozemska) - Albert Ramos (Španjolska) 6:3, 6:3
Nick Kyrgios (Australija, 16) - Viktor Troicki (Srbija) 6:1, 6:2
Mischa Zverev (Njemačka) - Norbert Gomboš (Slovačka) 6:4, 6:7(5), 6:3
Benoit Paire (Francuska) - Donald Young (SAD) 6:3, 5:7, 6:4
Gael Monfils (Francuska) - Steve Johnson (SAD) 2:6, 7:6(1), 6:1
David Ferrer (Španjolska) - Kyle Edmund (Velika Britanija) 6:7(5), 6:4, 6:3
Ryan Harrison (SAD) - Thomas Fabbiano (Italija, Q) 6:3, 7:5
Diego Sebastian Schwartzman (Argentina) - Reilly Opelka (SAD, Q) 6:3, 6:7(2), 6:4
Richard Gasquet (Francuska) - Brayden Schnur (Kanada, WC) 7:6(5), 5:7, 6:1
Juan Martin Del Potro (Argentina) - John Isner (SAD, 14) 7:5, 7:5
Adrian Mannarino (Francuska) - Daniil Medvedev (Rusija) 6:3, 6:1
Peter Polansky (Kanada, WC) - Vasek Pospisil (Kanada, WC) 7:5, 6:2
Roberto Bautista Agut (Španjolska, 12) - Tim Smyczek (SAD, Q) 7:6(4), 6:1


Reci što misliš!