Sport

Tenis

WTA Toronto: Potpuni raspad Mirjane Lučić-Baroni

WTA Toronto: Potpuni raspad Mirjane Lučić-Baroni
AP

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni (WTA-31.) doživjela je peti uzastopni poraz, a četvrti u prvom kolu, nakon što ju je u utorak na WTA turniru u Torontu pobijedila Slovakinja Magdalena Rybarikova (WTA - 33.) sa 7-5, 6-0 za 64 minute

Bio je to njihov prvi dvoboj, u kojem se slovačka "sretna gubitnica" iz kvalifikacija, koja je u glavnom ždrijebu zamijenila Amerikanku Madison Keys, naglo oporavila od početnih 1-5 i nizom od 12 gemova došla do velikog preokreta i vrijedne pobjede.

Prema početku dvoboja, činilo se da će Lučić-Baroni dobro iskoristiti odustajanje pobjednice prošlotjednog turnira u Stanfordu, protiv koje je imala 0-4 u međusobnim dvobojima, i održati lekciju 28-godišnjoj Slovakinji. Lučić-Baroni je povela 5-1 uz dva 'breaka' prednosti.

Prvi servis za set je propustila bez osvojenog poena, potom u sljedećem gemu nije uspjela realizirati set-loptu na servis Rybarikove, koja je odjednom pronašla pravu taktiku i čekala pogreške ovogodišnje polufinalistice Australian Opena.

Pogreške Lučić-Baroni su dolazile u serijama. Kad je jednom krenula nizbrdo, više se nije uspjela zaustaviti i tako je ostala bez prilike za plasman u 2. kolo.

I u ovom joj se meču dogodio sličan raspad, kao i u 1. kolu Wimbledona, kad je protiv Carine Witthoeft u trećem setu vodila 5-0 i imala meč-loptu, a na kraju izgubila dvoboj.

WTA Toronto - 1. kolo

Magdalena Rybarikova (Slk) - MIRJANA LUČIĆ-BARONI (HRV) 7-5, 6-0 

Ashleigh Barty (Aus) - Oceane Dodin (Fra) 5-0, predaja    


Reci što misliš!