Sport

Premiership 1718

Nova golijada u Engleskoj: Šok za Liverpool u sudačkoj nadoknadi kod Watforda

Nova golijada u Engleskoj: Šok za Liverpool u sudačkoj nadoknadi kod Watforda
premierleague.com

Subotnji program prvog kola Premiershipa otvorili su Watford i Liverpool na Vicarage Roadu. Nakon slabog prvog poluvremena Liverpool je bio u zaostatku, preokrenuo je rezultat u svoju korist u nastavku, ali je u sudačkoj nadoknadi, pogotkom iz zaleđa, Watford došao do boda, završilo je 3:3

Stotu službenu utakmicu na klupi Liverpoola Jürgen Klopp neće pamtiti po dobromu. Njegova je momčad na gostovanju kod Watforda izvukla tek bod, iako je do posljednjih trenutaka imala prednost. Da bi stvar bila još gora po Liverpool, Watford je pogodak za konačnih 3:3 zabio iz zaleđa.

Neutralni, ali i domaći navijači mogli su uživati u golovima bogatom susretu u kojem je Watford pokazao dosta napadačke moći, iako treba priznati da je obrana Liverpoola izgledala vrlo porozno. Dejan Lovren odigrao je svih 90 minuta u gostujućem sastavu, nije bio krivac ni za jedan pogodak i bio je među boljima, no Liverpool nije uspio pobjedom otvoriti prvenstvo.

Slabo je u prvom dijelu izgledala Kloppova momčad, Već u sedmoj minuti najavio je Pereyra što čeka goste, provozao je dvojicu braniča Liverpoola, ali ga je Lovren u trenutku upućivanja udarca blokirao, lopta odlazi u korner. No, nakon kornera stigao je i pogodak Watforda. S desne je strane ubacio Holebas, posve neometan na par metara od Liverpoolovog gola bio je Okaka, glavom zabija za 1:0 domaće momčadi.

Liverpool nije uspijevao nametnuti igru, dobro je stajao Watford, sve do 29. minute kada gosti dolaze do izjednačenja. Sve je zakuhao Mane, na koncu mu Can šalje sjajnu loptu u prostor i Liverpoolov krilni napadač pogađa gornji desni kut Watfordova gola za 1:1. Mane je i ove i prošle sezone zatresao mrežu prvim udarcem u okvir protivničkog gola.

Veselje Jürgena Kloppa nije dugo trajalo, već tri minute kasnije ponovno ispada obrana Liverpoola, lopta se odbija do Doucourea, koji s peterca zabija u praznu mrežu, Watford na odmor odlazi s vodstvom 2:1.

U debiju u Premiershipu, barem u prvih 45 minuta, nije se dobro snašao Mohamed Salah, imao je nekoliko dobrih prilika za pogodak, ali nije se istaknuo u završnici. Ipak, u drugom poluvremenu na travnjak Vicarage Roada izašao je puno kvalitetniji Liverpool i puno bolji Salah. Upravo je Egipćanin u 54. minuti izborio najstrožu kaznu za goste. Stigao je na loptu prije Gomesa, vratar i kapetan Watforda ruši ga u šesnaestercu, a jedanaesterac u pogodak pretvara sigurni Firmino.

Dvije minute kasnije Liverpool je poveo. Firmino je izbio sam pred Gomesa, prebacio je istrčalog domaćeg vratara, ali teško je reći bi li lopta ušla u mrežu da je nije pospremio Salah i tako upisao svoj prvijenac u Premiershipu. Zanimljivo je da je prvih pet udaraca u okvir gola rezultiralo i pogocima.

Dominirala je momčad Jürgena Kloppa u nastavku, ali nedostajala je kvalitetna završnica. Matipje nakon ubačaja pogodio gredu, Lovrenov pokušaj glavom obranio je Gomes, a kazna je uslijedila u trećoj minuti sučevog dodatka.

Prvo je Cabrera odlično tukao s ruba kaznenog prostora, ali još boljom reakcijom Mignoletodbija loptu u korner. Nakon kornera brazilski debitant Richarlison izborio se za loptu, snažno opalio s nekih pet metara, lopta se od Mignoleta odbija u gredu, glavom je u mrežu s gol-crte posprema Cabrera za konačnih 3:3. Osim što je pri pokušaju obrane Cabrera smetao Mignoleta, usporena snimka pokazala je da je bio i u zaleđu u trenutku kada je Richarlison pucao, ali linijski sudac nije podignuo zastavicu.


Watford vs Liverpool 3-3 by RussellLerman
Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!