Sport

Utakmica prava prvenstvena

Hrvatska na krilima Šarića i Bogdanovića svladala Sloveniju u prijateljskoj utakmici koja to nije bila

Hrvatska na krilima Šarića i Bogdanovića svladala Sloveniju u prijateljskoj utakmici koja to nije bila
Goran Kovacic/PIXSELL

Hrvatska košarkaška reprezentacija svladala je Sloveniju u prvoj pripremnoj utakmici odigranoj na domaćem terenu. Petrovićevi izabranici slavili su u vrlo neizvjesnoj završnici rezultatom 85:81 ponovno predvođena odličnim Darijom Šarićem

Prvu pripremnu utakmicu na domaćem terenu Hrvatska je odigrala u Opatiji protiv Slovenije. Susret vrlo visokog intenziteta završio je i trećom pobjedom Hrvatske u trećoj prijateljskoj utakmici uoči Eurobasketa.

Iako je Slovenija vodila većim dijelom utakmice Hrvatska je u drugom poluvremenu preokrenula rezultat prevođena Darijom Šarićem i u konačnici došla do pobjede 85:81. Za dva dana će u istoj dvorani igrati protiv Ukrajine.

Vrlo su razigrano krenuli Slovenci u današnji susret, pogađajući iz svih pozicija. Današnji hrvatski protivnici poveli su 7:0 i 9:2, ali Hrvatska se na krilima Darija Šarića vraća u susret i dolazi do izjednačenja (13:13). Tricaški raspoložena Slovenija nastavila je s dalekometnim ubačajima i zaključila prvu dionicu sa šest koševa viška (25:19).

Hrvatska - Slovenija 85-81 Hrvatska - Slovenija 85-81

Hrvatska je vrebala i uvijek bila vrlo blizu današnjim protivnicima koji su održavali prednost kroz drugu četvrtinu. Odličnu utakmicu igrao je gotovo nepogrešivi Luka Dončić čiji je učinak držao Hrvatsku u zaostatku, sve do posljednje sekunde prvog poluvremena kada je poentirao Ivan Ramljak za prvo vodstvo Petrovićevih izabranika (46:45).

Nastavak je donio ne pretjerano efikasnu napadačku utakmicu. Igrala se jako brza košarka i obje su momčadi dosta griješile. Ipak, kako je utakmica odmicala činilo se kako će Hrvatska polako, ali sigurno početi preuzimati inicijativu. Došla je do šest koševa prednosti u posljednjoj dionici, ali Slovenci uzvraćaju sa sedam uzastopnih poena i vraćaju se u egal.

Igralo se poen na poen, vodstvo je prelazilo s jedne na drugu stranu. U završne dvije minute Hrvatska je ušla s poenom zaostatka (78:77). Prvo Šarić pogađa za minimalno vodstvo, a zatim skače u obrani i odlično asistira Luki Žoriću u kontri.

Nakon novih poena Šarića na drugoj strani uzvraća Dončić i smanjuje na 83:81. Velika borba u slovenskom napadu rezultirala je loptom za Hrvatsku. Slovenci su nekoliko puta imali priliku za poravnanje ili pobjedu, ali nisu uspjeli pogoditi.

Ponovno fenomenalni Dario Šarić zaključio je susret s 25 poena, 15 skokova i šest asistencija, Bojan Bogdanović je dodao 23 poena. Luka Dončić je s druge strane ubacio 27 koševa uz sedam skokova.

Prijateljska utakmica: 

Hrvatska - Slovenija 85:81


Reci što misliš!