Sport

Primera 1718

Modrić, Asensio, Ceballos, Isco: Idealni za Barcu a kupio ih najveći rival Real

Modrić, Asensio, Ceballos, Isco: Idealni za Barcu a kupio ih najveći rival Real
nph/NordPhoto/PIXSELL

Ciklusi se mijenjaju u Španjolskoj. Prije samo nekoliko godina Barcelonin vezni red smatrao se najboljim u povijesti nogometa. No, danas svi pričaju o veznjacima Real Madrida

Kada se pogleda na sezonu 2011./12. Mourinho je u veznom redu kraljeva imao trio - Xabi Alonso, Sami Khedira i Pepe, dok su s druge strane stajali Xavi, Iniesta i Sergio Busquets, donosi Goal.com

Kreativnost je portugalski stručnjak na kraju te sezone odlučio nadomjestiti Lukom Modrićem, igračem koji je bio meta Barcelone duže vremena. Tepali su mu i da je mladi Johan Cruyff, a on je sam pričao da bi bilo posebno igrati za Barcelonu.

No, Katalonci su tada imali Xavija, a njegovim su prirodnim nasljednikom smatrali Cesca Fabregasa, dok je na vrata prve momčadi kucao i Thiago Alcantara. No, Alcantara je otišao godinu, a Fabregas dvije godine kasnije.

Isco je u Real stigao 2013. iz Malage za 30 milijuna eura, a njega se s Barcelonom povezuje posljednjih godinu dana. Sigurno je da bi imao mjesta u ovoj Barceloni, no s igrama kakve pruža u posljednje vrijeme Zinedine Zidane sigurno ga neće pustiti, tako da su Katalonci zakasnili s interesom za njega nekoliko godina.

Marca Asensija Barca je na Nou Camp mogla dovesti 2014. za samo 4,5 milijuna eura, no nisu željeli toliko platiti Mallorci.

I onda Barcelona odluči dovesti 29-godišnjeg Brazilca Paulinha.Za 40 milijuna eura. Potez koji je razbjesnio navijače jer riječ je o igraču koji nije uspio u Tottenhamu, a trebao bi nositi vezni red Barce.

Kada se tome pridoda da su prošle sezone pogriješili s dovođenjem Andrea Gomesa za 50 milijuna eura, Katalonci pod hitno trebaju promijeniti transfer politiku. Novca imaju, no znaju li što s njime.


Reci što misliš!