Sport

Tenis, ATP

ATP Montreal: Dodig i Bopanna bez naslova

ATP Montreal: Dodig i Bopanna bez naslova
Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatski tenisač Ivan Dodig nije s Indijcem Rohanom Bopannom uspio osvojiti naslov pobjednika u konkurenciji parova na ATP turniru iz serije "masters 1000" u Montrealu, bolji od njih su u finalu bili Francuzi Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut sa 6-4, 3-6, 10-6

Prvi set odlučen je "breakom" u sedmoj igri kada su Francuzi oduzeli servis upravo Dodigu iskoristivši jedinu "break-loptu" u toj dionici susreta. U odlučujućem poenu Dodig je zapucao volej u mrežu.

U drugom setu su Dodig i Bopanna zaigrali puno bolje na prijemu servisa, u četvrtoj su igri imali dvije "break-lopte", ali na prvu se naš igrač poskliznuo, dok na drugoj nije uspio probiti francuski zid na mreži iako je imao četiri pokušaja. Ono što nisu uspjeli u četvrtom, jesu u osmom gemu, a nakon što su poveli sa 5-3 Dodig i Bopanna su morali spašavati dvije prilike za "re-break" na servis našeg igrača. No, Dodig je prvo pogodio servis-winner, a na drugu, koja je ujedno bila i set-lopta za hrvatsko-indijski par, as.

Nažalost, Dodig i Bopanna su vrlo loše započeli odlučujući "tie-break", Herbert i Mahut su poveli sa 4-0, a zatim i pobjegli na 9-3 i tako osigurali šest meč-lopti. Dodig i Bopanna su spasili prve tri, no ne i četvrtu.

Dodig tako nije uspio obraniti naslov u Kanadi, lani je u Torontu osvojio naslov sa svojim bivšim partnerom Brazilcem Marcelom Melom.

Za našeg je igrača ovo bio ukupno 20. nastup u finalu parova, no ostao je na osam naslova. Ove je godine dva puta gubio u finalima "masters 1000" turnira, oba puta od Herberta i Mahuta. U svibnju su u Rimu Francuzi svladali Dodiga i Španjolca Marcela Granollersa.

Za Herberta i Mahuta ovo je deveti zajednički osvojeni turnir.

Dodig i Bopanna su u Montrealu tek drugi puta zaigrali zajedno, u lipnju su u londonskom Queen's Clubu stigli do poluginala.

FINALE:

Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut (Fra/5) - Rohan Bopanna/IVAN DODIG (Ind/HRV/7) 6-4, 3-6, 10-6


Reci što misliš!