Sport

Nogomet

Graham Poll: Ronaldo je trebao dobiti 12 utakmica suspenzije

Graham Poll: Ronaldo je trebao dobiti 12 utakmica suspenzije
AP Images

Cristiano Ronaldo kažnjen je s pet utakmica neigranja jer je u nedjelju u prvoj utakmicišpanjolskog superkupa protiv Barcelone odgurnuo suca nakon što mu je pokazan drugi žuti, pa crveni karton

Prvi je žuti dobio jer je skinuo dres nakon što je dao vodeći pogodak za kraljevski klub, dok mu je drugi pokazan jer je sudac mislio kako je odglumio prekršaj za najstrožu kaznu. 

Najveću kaznu koju je Portugalac mogao dobiti je 12 utakmica, ali su mu se smilovali i dobio je samo pet, odnosno četiri za guranje suca i jednu zbog dva žuta kartona.

Graham Poll, engleski sudac koji je najviše poznat po tome što je Josipu Šimuniću pokazao tri žuta kartona na Svjetskom prvenstvu 2006. godine protiv Australije, smatra da je Ronaldo trebao dobiti maksimalnu kaznu. 

"Razočaran sam što nije dobio veće sankcije za ono što je napravio. Pa, trebali su ga suspendirati na 12 utakmica, a ne na samo pet samo zbog toga što je velika zvijezda. Real se nema što žaliti na ovu odluku jer je Ronaldo dobro prošao. Siguran sam da se u Engleskoj ne bi izvukao s ovako malom kaznom", rekao je Poll, prenosi Goal.com


Reci što misliš!