Sport

Nogometni mercato

UEFA odlučila blokirati transfer Kyliana Mbappea u PSG

UEFA odlučila blokirati transfer Kyliana Mbappea u PSG
AS Monaco - Stéphane Senaux

Nakon što su PSG i Monaco postigli dogovor oko transfera Kyliana Mbappea iz Monte Carla u Pariz, UEFA nije dala dozvolu za dovršetak transfera pravdajući se financijskim fair-playom

Još kod transfera Neymara iz Barcelone u PSG, mnogi su tvrdili kako se on ne može ostvariti za famoznih 222 milijuna eura zbog potencijalnog kršenja financijskog fair playa od strane Parižana, no u PSG-u su se dosjetili kako "prevariti" Uefu i odradili su taj transfer.

Iako su jedva dobili Neymara, nisu stali i u Uefi su napokon odlučili reći - što je previše, previše je.

Tijekom tjedna Monaco i PSG intenzivno su pregovarali oko transfera Kyliana Mbappea te se dogovorili za 155 milijuna eura odštete što bi značilo da su Parižani u ovom prijelaznom roku utrošili gotovo 400 milijuna eura za trojicu igrača (Neymar, Mbappe, Berchiche).

UEFA je odlučila blokirati transfer Mbappea iz Monaca u PSG, a u Parizu se svim silama trude objasniti i uvjeriti čelnike krovne europske nogometne organizacije da neće prekršiti financijski fair play, u što je stvarno jako teško za povjerovati.

"Jako sam ozbiljan i činimo sve da klubovima objasnimo financijski fair play, ali ako se ne budu pridržavali, žestoko ćemo ih kazniti. Ne govorim samo o PSG-u već o svim europskim klubovima, prijelazni rok još uvijek nije gotov i pozorno pratimo situaciju", rekao je predsjednik Uefe Aleksandar Čeferin, a prenosi Guardian.

Dok Parižani suludo troše, Monaco rasprodaje momčad i odlazak Mbappea bio bi četvrti izlazni transfer važnog igrača iz pohoda na naslov prvaka. Već su klub napustili Bernardo Silva, Tiémoué Bakayoko i Benjamin Mendy.


Reci što misliš!