Sport

Premiership 17/18

Engleska: Fabregas i Morata zabili za nastavak Chelseajeva niza protiv Evertona

Engleska: Fabregas i Morata zabili za nastavak Chelseajeva niza protiv Evertona
Marc Aspland/News Syndication/PIXSELL

Odigrana su prva dva nedjeljna ogleda trećeg kola Premiershipa. Chelsea ja na Stamford Bridgeu bez ikakvih problema svladao Everton, dok je Stoke pogotkom Petera Croucha osigurao bod u gostima kod West Bromwich Albiona

Dva domaća poraza na Stamford Bridgeu na otvaranju nove sezone Premiershipa bila su neprihvatljiva za Chelsea.

Aktualni prvaci nakon poraza od Burnleyja u prvom kolu nisu imali pravo na sličan scenarij protiv Evertona dva kola kasnije. Gostujuća pobjeda protiv Tottenhama dala je naslutiti kako je kiks protiv Burnleyja stvar prošlosti i slučajnosti, a pridodamo li tome činjenicu kako Chelsea na domaćem travnjaku nije od Evertona izgubio u posljednje 22 premierligaške utakmice, Antonio Conte imao je razloga za optimizam.

Iako Chelsea nije impresionirao u prvih 45 minuta ogleda s Evertonom, mora se priznati kako gosti iz Liverpoola nisu pokazali ništa. Domaća obrana svoj je posao odradila savršeno, a u drugoj polovici prvog dijela proradio je i napad pa je Chelsea na odmor otišao s vrlo ugodnih 2:0.

Mrežu Jordana Pickforda Chelsea je načeo u 27. minuti. Činilo se kako dupli pas Fabregasa i Morate nije uspio kada je Moratin pokušaj blokiran, ali iz drugog pokušaja Španjolac glavom gura za sunarodnjaka, koji iz prve vanjskim dijelom kopačke pogađa donji lijevi kut Evertonovog gola.

Nakon asistencije Morata je upisao i gol, u 40. minuti je na ubacivanje još jednog Španjolca, Azpilicuete, glavom matirao Pickforda za 2:0 i tako postao prvi igrač u povijesti Premiershipa koji je u prve dvije domaće utakmice upisao asistenciju i gol.

Pokušao je Koeman izmjenama u nastavku probuditi svoju momčad, ali Bešić i Calvert-Lewinuklopili su se u sivilo Evertona. Gosti su tek u samoj završnici susreta ozbiljnije priprijetili, najopasniji je bio Williams, ali ne i najprecizniji. Gueye je u 87. minuti dobro pucao, obranio je Courtois, završilo je 2:0 za prvake Engleske.

U drugom susretu West Bromwich Albion i Stoke su na Hawthonrsu remizirali, završilo je 1:1. Poveo je domaćin golom Rodrigueza u 61. minuti, bod je Stokeu osigurao Peter Crouch 15-ak minuta kasnije nakon velike pogreške obrane West Bromwicha.

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!