Sport

Eurobasket 2017

Petrović: U dobrom stanju putujemo na Eurobasket

Petrović: U dobrom stanju putujemo na Eurobasket
HKS

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović dan uoči puta na Eurobasket objavio je konačan popis putnika na europsku smotru

Nakon posljednjeg treninga u Svetom Martinu na Muri, izbornik se zahvalio Dominiku Mavri, koji tako ostaje bez odlaska u Cluj gdje Hrvatsku čeka nastup u skupini D. 

"Morao sam čekati, s obzirom na to da je Ukić imao određenih problema tijekom ovih priprema. Kad sam se uvjerio, a uvjerio sam se danas, da je s njegovom ozljedom sve u najboljem stanju, odradio je deset treninga bez ikakvog problema, tog trenutka sam donio odluku, s obzirom na to da nam je prijeko potrebna treća "petica" jer na toj poziciji malo 'škripimo'. Tako sam odlučio da je Buva 12. igrač, a da je Mavra prekobrojan", izjavio je u razgovoru za HRT Petrović komentirajući konačni popis putnika na Eurobasket.

"Miran sam i zadovoljan jer smo u ova četiri tjedna napravili dobar posao, napravili smo sve što smo htjeli. Zadovoljan sam i u dobrom stanju putujemo na EP. Poznavajući protivnike koje možemo dobiti u osmini finala, teško je reći da prolazimo sigurno. Miran sam jer smo napravili sve da Hrvatska izgleda dobro i igra dobro i nadam se da ćemo na Eurobasketu otići daleko", zaključio je Petrović.

KONAČNI POPIS: Roko Leni Ukić, Marko Popović, Krunoslav Simon, Bojan Bogdanović, Marko Tomas, Filip Krušlin, Ivan Ramljak, Dario Šarić, Dragan Bender, Darko Planinić, Luka Žorić, Ivan Buva.


Reci što misliš!