Sport

eurobasket 2017

Bojan Bogdanović: Sami smo razigrali Mađare

Bojan Bogdanović: Sami smo razigrali Mađare
fiba.basketball

Hrvatski košarkaši počeli su Europsko prvenstvo pobjedom nad Mađarskom, izborenom nešto teže od očekivanja. Slijedi im ogled s domaćinom, Rumunjskom

- Hvala ovim momcima koji su putovali do Cluja da nas podrže. Što se tiče utakmice, sami smo razigrali Mađare, pustili smo im previše drugih prilika i skokova u napadu. Imali smo 10-ak izgubljenih lopti u prvom poluvremenu, a kasnije je bila igra mačke i miša. No dobro, znali smo da će biti teško, ali bitno da smo krenuli pobjedom, istaknuo je Bojan Bogdanović, koji je postigao 23 poena. 

- Mađari su igrali jako kvalitetno u napadu, brzo im je išla lopta, i tu je došlo do dosta izmjena u našoj obrambenoj postavci i lako su dolazili do skoka u napadu, što nam je bio najveći problem u prvom poluvremenu. Sreća da je Hanga osjetio neke probleme i da nije igrao drugo poluvrijeme. Najvažnije je da smo pobijedili, početak ovakvih natjecanja uvijek donosi nevolje protiv slabijih ekipa, rekao je Marko Tomas.

- Navikao sam na punu minutažu, na EP-u imamo sedam ili osam utakmica, tako da ne vidim problem da nekoliko igrača ima minutažu preko 30 minuta po utakmici, osvrnuo se Bogdanović na svoju minutažu. 

- Rumunjska je nešto slabiji protivnik od Mađarske, ali je domaćin i igrat ćemo protiv 10.000 ljudi, moramo ući maksimalno ozbiljno u tu utakmicu i dizati formu za sljedeće izazove, najavio ja za kraj za HRT Marko Tomas.


Reci što misliš!