Sport

Jedrenje, SP 49er

Braća Fantela osvojili 26. mjesto na Svjetskom prvenstvu: Sad znamo na čemu moramo poraditi

Braća Fantela osvojili 26. mjesto na Svjetskom prvenstvu: Sad znamo na čemu moramo poraditi
Pedro Martinez / Sailing Energy

Jučer je u Portugalu okončano Svjetsko prvenstvo u jedrenju za klasu 49er, a braća Šime i Mihovil Fantela su na svom tek trećem natjecanju u toj klasi ukupno osvojili vrlo dobro 26. mjesto

Jučer su se jedrile posljednje četiri regate Svjetskog prvenstva, a braća Fantela osvojili su redom prvo mjesto, šesto i jedanaesto mjesto te jedan neispravan start koji su, kao najlošiji rezultat, odbacili.

Dojmove s njihovog prvog Svjetskog prvenstva podijelio je stariji brat, Šime:

"Vrlo dobar rezultat i dojam s obzirom na uvjete. Mogu reći da nam je lagani srednji vjetar, gdje vožnja broda nije dominantna, odgovarao jer smo pokazali da možemo i pobjeđivati. Držali smo se visoko, u rangu najboljih u klasi. Međutim, kad bi zapuhao jaki vjetar do 25 čvorova, imali smo određenih problema jer nam nedostaje još sati jedrenja u tim uvjetima. Sve u svemu, jako dobar rezultat i sad znamo na čemu ćemo raditi ove zime na treninzima."

Planovi za dalje?

"Već danas putujemo na Svjetsko prvenstvo u Porto Cervo s cijelom Nahita Wally ekipom. Za dva tjedna se vraćamo kući i nastavljamo s treninzima u 49eru. Iza toga nas čeka još jedna regata s velikim brodom u St. Tropezu i onda u listopadu putujemo na regatu Svjetskog kupa u Japanu, na polju gdje će se jedriti i na Olimpijskim igrama 2020. godine. U studenom ćemo jedriti i trenirati u Zadru i pokušat ćemo dovesti što više brodova da jedrimo s njima jer to nam je sada prioritet."

Pred Šimom i Mihovilom je još puno rada, no oni su na rad i naporne treninge itekako navikli, pa ne sumnjamo kako će uskoro krenuti i u pohod na postolja!


Reci što misliš!