Sport

Tenis

US Open: Čudesni Del Potro izbacio Federera i izborio polufinale s Nadalom

US Open: Čudesni Del Potro izbacio Federera i izborio polufinale s Nadalom
USTA/Andrew Ong

Argentinac Juan Martin Del Potro izborio je polufinale US Opena nakon što je u četvrtfinalu pobijedio Švicarca Rogera Federera 7:5, 3:6, 7:6(8), 6:4

Dvadesetosmi igrač svijeta je u osmini finala protiv Dominica Thiema bio na rubu poraza, gubio je 2:0 u setovima, a Austrijanac je u četvrtom setu servirao i za meč, ali čudesni Del Potro se vratio i nakon Thiema, slavio i protiv trećeg igrača svijeta Rogera Federera. 

Odlučujućim se pokazao treći set. U trinaestoj igri, Švicarac je propustio čak četiri set lopte, dvije vezane kod vodstva 6-4, ali izvrsnim reakcijama Del Potro preokreće set i preuzima vodstvo. U posljednjem setu 198 centimetara visokom tenisaču za okončanje meča bio je dovoljan samo jedan break.

Del Potro je Federeru nanio drugi poraz u 34-om noćnom meču za Švicarca na Artur Ashe stadionu. Ovo je bio prvi dvoboj Federera i Del Potra na US Openu od finala 2009. godine kada je također pobijedio Juan Martin. 

Argentinac će u polufinalu igrati protiv Španjolca Rafaela Nadala koji je u četvrtfinalu pobijedio Rusa Andreja Rubleva. U međusobnim dvobojima protiv Del Potra, Nadal vodi 8-5.


Reci što misliš!