Sport

Eurobasket 2017

Marko Popović: Protiv Rusije moramo ići hladne glave i vruća srca

Marko Popović: Protiv Rusije moramo ići hladne glave i vruća srca
HKS

Hrvatska reprezentacija sletjela je u Istanbul te nakon kratkog odmora kreće trening priprema za ono što nas očekuje u nedjelju, a to je Rusija i osmina finala EuroBasketa 2017

Reprezentacija Hrvatske nakon dolaska u Istanbul ima dva dana za pripremu protiv Rusije koju je najbolje najavio Marko Popović koji je i sam u Rusiji proveo pet godina.

"To su uglavnom igrači koji znaju kako osvajati trofeje, prvenstveno mislim na igrače koji igraju u CSKA, to su Fridzon, Kurbanov, Vorontsevich, uz naravno dva njihova glavna igrača – Mozgov i Shved. Rusije je definitivno jedna kompetitivna ekipa, čvrsta. Poznavajući Ruse nakon pet godina iskustva igranja tamo, znam da su jako karakterni i kroz ovo prvenstvo su pokazali protiv jako kvalitetnih ekipa da mogu odigrati dobro."

Kako se suprotstaviti ekipi koja igra dosta discipliniranu košarku?

"Tek smo završili grupnu fazu. Sada je dva dana priprema pred nama jer mi do sinoć nismo znali s kim ćemo igrati, hoće li to biti Turska ili Rusija. Ali sada kada znamo, dva dana trebamo stisnuti, izbjegavati što više ta druženja jer ipak je puno ekipa ovdje i ja se nadam da ćemo hladne glave i vruća srca ući u taj susret i da možemo do četvrtfinala."


Reci što misliš!